Tgrt Haber

İftar çadırı kurulacak mı? Bereket ve yardımlaşma sofrası: İstanbul iftar çadırı yerleri

31 Mart 2022 14:29 - Güncelleme : 31 Mart 2022 14:42
Ramazan ayı ile iftar çadırı kurulacak yerler merak konusu oldu.

Ramazan ayına sayılı günler kala ‘’İftar çadırı kurulacak mı? İstanbul’da iftar çadırı nerede?’’ soruları gündeme geldi. Bereket ve yardımlaşmanın öne çıktığı mübarek Ramazan ayı vesilesiyle il ve ilçe belediyeleri belirli meydanlarda ihtiyaç sahibi kişiler başta olmak üzere herkese açık iftar çadırı kuruyor. Son iki yıldır Covid-19 pandemisi nedeniyle yasaklanan iftar çadırı bu yıl kurulacak mı? İşte İstanbul’da iftar çadırı yerleri

Ramazan ayı ile iftar çadırı kurulacak yerler merak konusu oldu.

Ramazana yaklaşmanın sevinç ve heyecan sürerken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ramazan etkinlikleri ile ilgili açıklama yaptı. Erbaş, "Teravihlerimizi, mukabelelerimizi, sahurlarımızı, iftarlarımızı, kısacası ramazan ayını anlamlı ve unutulmaz kılan birçok eşsiz güzelliği bu sene hep birlikte ihya etmenin huzurunu yaşayacağız inşallah" sözleriyle bu yıl sahur ve iftar etkinliklerinde bir engel olmadığını açıkladı. Peki İstanbul’da iftar çadırı kurulacak mı?

İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI?

Ramazan ayı için geri sayım devam ederken ‘’İstanbul’da iftar çadırı kurulacak mı?’’ sorusu gündeme geldi. Vatandaşlar kaynaşmanın ve bereketin yaşandığı iftar çadırı hakkında araştırma yapmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ramazan etkinliklerine ilişkin 2022 Yılı Ramazan Ayı Faaliyetleri Tanıtım Programı'nda konuştu. İşte İstanbul’da iftar çadırı kurulan yerler:

GÜNGÖREN İFTAR ÇADIRI

Güngören Belediyesi 2022 Ramazan ayı için ilk iftar çadırı kuran belediye oldu.

BEŞİKTAŞ İFTAR ÇADIRI

Beşiktaş iftar çadırı pandemi öncesi en kalabalık iftar çadırları arasında yer alıyor. Bu yıl Beşiktaş Belediyesi resmi bir a.ıklama yapmasa da Beşiktaş Meydan’da iftar çadırı kurulması bekleniyor.

İftar çadırı kurulacak mı? Bereket ve yardımlaşma sofrası: İstanbul iftar çadırı yerleri

KADIKÖY SAHİL İFTAR ÇADIRI

Kadıköy Belediyesi koronavirüs pandemisi öncesi Ramazan etkinliklerinin yanında iftar çadırı da kuruyordu. 2022 Ramazan ayı iftar çadırı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmezken sahil tarafında iftar çadırı ile yemek dağıtılması bekleniyor.

MECİDİYEKÖY İFTAR ÇADIRI

İstanbul’un en kalabalık meydanalrın biri olan Mecidiyeköy meydanı yıllardır iftar çadırı ve ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Yenilenen meydanıyla bölge sakinlerine hizmet veren Mecidiyeköy meydanından bu yıl iftar çadırı kurulması bekleniyor.

RAMAZAN AYI HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

Her yıl büyük bir heyecanla beklenen on bir ayın sultanı Ramazan ayı, bu yıl 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak. 1 Mayıs’ta sona erecek olan bu mukaddes ay, tutulan oruçlarla ve yapılan ibadetlerle idrak edilecek. 27 Mayıs gecesi ise Kadir Gecesi olarak biliniyor.

İLK İFTAR NE ZAMAN?

2 Nisan 2022 tarihinde başlayacağı bilinen Ramazan ayında ilk iftar da 2 Nisan Cumartesi akşamı yapılacak. Ramazan ayında ilk iftar için illere göre saat bilgisi şu şekildedir: • İstanbul iftar vakti: 19:36 • Ankara iftar vakti: 19:20 • İzmir iftar saati: 19:42

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...