Tgrt Haber
01 Nisan 2022 14:08 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 14:13

2022 fitre ne kadar oldu? Ramazan fitre bedeli kaç TL? Diyanet 2022 fitre bedelini açıkladı!

Ramazan fitre bedeli ne kadar oldu? Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bu yıl fitre bedelinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Ramazan ayı Müslümanlar için büyük bir önem taşıyor. Bu ayda fitre vermek ise Müslümanlar için vacip olan bir sakadır. Ramazan ayında fitrelerini vermek isteyen Müslümanlar 2022 yılı için Diyanet’in ne kadar miktar belirlediğini merak ediyor. Peki 2022 fitre ne kadar oldu? Ramazan fitre bedeli kaç TL? İşte Diyanet’in belirlediği 2022 fitre bedeli…

2022 Ramazan ayı için fitre bedeli Diyanet tarafından belirlendi
2022 Ramazan ayı için fitre bedeli Diyanet tarafından belirlendi

İslam alemi için özel bir yere sahip olan Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak. Ramazan ayında ibadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar gerekli şartları sağlamak için araştırma yapıyor. Bu ayda en önemli yükümlülüklerden biri de fitre vermek. Fitre temel ihtiyaçların dışında yeterli miktarda mala sahip olan her Müslümanın Ramazanda vermesi vacip olan bir sadakadır. Fitre bedeli, her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, son yaptığı toplantı ile 2022 yılında uygulanacak fitre bedelini duyurdu. Peki, 2022 fitre bedeli kaç TL oldu? İşte 2022 fitre bedeli için tüm detaylar…

2022 FİTRE BEDELİ NE KADAR?

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantıda, 2022 yılı fitre bedelinin 40 TL olmasına karar verdi. Ramazan Ayı boyunca, ihtiyaç sahiplerine bir kişi için verilmesi gereken ücret 40 TL oldu.

2022 fitre ne kadar oldu? Ramazan fitre bedeli kaç TL? Diyanet 2022 fitre bedelini açıkladı!

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca karar sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Din İşleri Yüksek Kurulumuzca 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınarak 40 (kırk) TL olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir. Bu miktar, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir. Ayrıca belirlenen fitre miktarı fidye miktarıdır."

2021 FİTRE BEDELİ NE KADARDI?

Fitre bedeli, geçen 28 TL olarak açıklanmış ve 2021 yılında 28 TL olarak ödenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...