Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 15:06 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 17:34

11 yaş genç görünmek isteyen günde iki porsiyon tüketsin!

Rush Üniversitesinde gerçekleşen çalışmada günde 2 posiyon yeşil yapraklı sebze yiyenlerin zihinsel yetilerinin ve fiziksel görünümlerinin ana yaşından 11 yıl daha genç olduğu belirtilmiştir. Hangi besinlerin bu etkiyi meydana getirdiğine bakıldığında ise K vitamini, lutein, folat ve beta karoten içeren besinlerin hücreleri yenileme ve zihinsel yetileri dinç tutma etkisi gösterdiği anlaşılmıştır.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
11 yaş genç görünmek isteyen günde iki porsiyon tüketsin!
cilt sağlığı,sebze,zeytinyağı,balık

Rush Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği çalışmada araştırmacılar yaşları 50 ila 80 arasında değişen 950'den fazla insanın beslenme şeklini, zihinsel yetilerini ve fiziksel durumlarını 5 yıl boyunca izlemişlerdir. Günde 2 porsiyon yeşil yapraklı sebze tüketen grubun zihinsel yetilerinin kendilerinden 11 yaş genç olanlarla denk olduğu, fiziksel görünümlerinin de ana yaşlarından 10 yıl daha genç göründüğü belirlenmiştir.

GENÇLEŞTİREN YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Brüksel lahanası, karnabahar, turp, brokoli, pazı, hardal otu, tere, marul, kara lahana şalgam kökü, kırmızı ve beyaz lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler vücudun toksik maddelerden arınması için çalışan detoksifikasyon enzimlerini aktive ediyor. Günde en az 2 porsiyon tüketildiğinde cilt hücrelerindeki oksijeni arttırıyor ve cildin elastikiyetini korumasında son derece etkin bir rol oynuyor.

SOĞANLAR

Antioksidan içerenlerin en kapsamlısı hiç kuşkusuz soğanlardır. Soğanın hemen her çeşidi cilt ve vücut sağlığı için yüksek oranda koruyuculuk sağlıyor. Frenk soğanı, taze soğan, arpacık soğanı, kuru soğan, kırmızı soğan, pırasa, kuru sarımsak ve taze sarımsakta bulunan sülfid bileşenleri detoksifikasyon enzimlerinin aktivitelerini arttırıyor. Cilt bariyerini koruma ve hücre yenileme işlemi sağlıyor.

11 yaş genç görünmek isteyen günde iki porsiyon tüketsin!

ZEYTİNYAĞI

Bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri özellikle kuru ve yıpranmaya müsait ciltlere karşı oldukça çok faydalıdır. Bunun yanı sıra antioksidan etkisi vardır. Yemeklerinize kullanarak içerden desteklediğiniz cildinize doğrudan uygulandığında da içerdiği E vitamini sayesinde nemlenmesine yardımcı olur. Yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar.

11 yaş genç görünmek isteyen günde iki porsiyon tüketsin!

YAĞLI TOHUMLAR/KURUYEMİŞLER

İçerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, B6 vitaminleri, E vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidandır ve inflamasyonu azaltan etki gösterir. Kolesterol seviyesini düzenler, kalp sağlığını destekler, cilt hücrelerini yenileyerek parlaklık ve güzellik kazandırır.

11 yaş genç görünmek isteyen günde iki porsiyon tüketsin!

BALIK

Kan dolaşımını düzenleyen yağlı balıklar, hücrelere daha fazla oksijen taşınmasına ve cildin gençleşmesine yardımcı olur. Özellikle somon, uskumru ve ton balığı gibi yağlı balıklar Omega-3 yağ asitleri bakımından daha zengin olduğu için tercih edilmelidir. Ancak balığı hazırlarken kızartmak yerine ızgara, buğulama ya da fırınlama yöntemleri önerilir.

11 yaş genç görünmek isteyen günde iki porsiyon tüketsin!

MADEN SUYU

Mineral bakımından en zengin içecek olan maden suyu cildi besler, arındırır, parlaklık ve tazelik verir. Günde 2 bardak içerek cildinizden içerden besleyebilir ve pamuk yardımıyla haftada 2 ya da 3 defa cildinizi maden suyuyla temizleyebilirsiniz. Doğal bir tonik olarak kullanabileceğiniz maden suyunun meyveli olanlarını değil sadesini tercih etmelisiniz.

11 yaş genç görünmek isteyen günde iki porsiyon tüketsin!

NAR

En faydalı meyvelerden nar, antioksidan antioksidan bakımından bir çok besini geride bırakıyor. Kan şekerini ve kolesterolü dengeliyor, nabzı düzenliyor. Zararlı güneş ışınlarına karşı cilt koruması sağlayan meyve, cilt hasarını onarıyor ve kolajen desteği sağlayarak gençleştirici bir etki sağlıyor.

11 yaş genç görünmek isteyen günde iki porsiyon tüketsin!

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...