Tgrt Haber
24 Ağustos 2022 16:06 - Güncelleme : 25 Ağustos 2022 18:16

3 virüsü birden taşıyan tek hasta: Yaptırdığı maymun çiçeği, Covid ve HIV testleri pozitif çıktı

İtalya’da yaşayan 36 yaşındaki bir adam ağrı ve ateş şikayetleriyle gittiği hastanede yaygın görülen üç salgın için de test yaptırdı. Adamın aynı gün yaptırdığı maymun çiçeği, Covid ve HIV testlerinin üçü de pozitif çıktı. İsmi açıklanmayan adamın üç virüsü birden aynı anda taşıyan tek hasta olduğu öğrenildi.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
3 virüsü birden taşıyan tek hasta: Yaptırdığı maymun çiçeği, Covid ve HIV testleri pozitif çıktı
maymun çiçeği,HIV,covid,covid testi

Geçtiğimiz günlerde İtalya’da ortaya çıkan bir vaka, uzmanları hayrete düşürdü. İtalya’da yaşayan 36 yaşındaki adam, vücudunun kasık bölgesindeki ağrı, boğaz ağrısı, ateş, yorgunluk ve baş ağrısı şikayetleriyle hastaneye gitti. Bunun üzerine uzmanların hastaya yaptıkları maymun çiçeği, covid-19 ve HIV testlerinin hepsi pozitif çıktı. 36 yaşındaki İtalyan vatandaşı hastanın, İspanya'ya yaptığı beş günlük gezinin ardından üç enfeksiyonun vücudunda bulunduğu tespit edildi.

İLK OLARAK HASTANIN SOL KOLUNDA KIZARIKLIK MEYDANA GELDİ

Journal of Infection'ın yayınladığı vaka raporunda, hastanın ilk yaptırdığı covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra sol kolunda kızarıklık oluştu. Bunu takip eden gün içinde adamın vücudunda da kabarcıklar ortaya çıktı. Tüm bu belirtilerden sonra hastaya başka testler daha yapıldı ve adamın HIV ve covid-19 pozitif testinin de pozitif çıktığı belirlendi.

3 virüsü birden taşıyan tek hasta: Yaptırdığı maymun çiçeği, Covid ve HIV testleri pozitif çıktı

3 VİRÜSÜN AYNI ANDA BULUNDUĞU TEK VAKA

Bu vakanın görülmesi üzerine Catania Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, maymun çiçeği ve covid-19 enfeksiyonlarının birlikte görülebileceğini doğruladı. Uzmanlar şimdiye kadar bildirilen maymun çiçeği, koronavirüs ve HIV virüsünü aynı anda vücudunda bulunduran tek vaka olduğunu belirtiyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...