Tgrt Haber

Aşı olmayan iki doktordan acı haber

25 Ağustos 2021 17:14 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08
Aşı olmayan iki doktordan acı haber
aşı,koronavirüs

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı İlhami Atılgan ile Patoloji Uzmanı Murat Tad koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İki doktorun aşı olmayı reddettikleri öğrenildi.

Aşı olmayı reddeden ve koronavirüs tedavisi gören iki doktordan acı haber geldi. 

Aşı olmayı redddeden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı İlhami Atılgan ile Dr. İlhami Atılgan ve Patoloji Uzmanı Murat Tad, dün gece corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

55 yaşındaki İlhami Atılgan Ankara'da Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapıyordu. 49 yaşındaki Patoloji Uzmanı Murat Tad ise Kırşehir'de çalışıyordu.

İki doktor da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde corona virüs tedavisi görüyordu.

İki doktorun korona virüs aşısı olmamalarıydı.

10 Ağustos itibariyle Türkiye'de 133 sağlık çalışanı korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Son kayıplarla bu sayı 135'e çıktı.

AŞI OLMAYANLARIN RİSKİ 29 KAT DAHA FAZLA

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde 548 sağlık çalışanı üzerinde yapılan çalışmada, iki doz CoronaVac aşısı olanların yüzde 98,7'sinde antikor geliştiği ancak 4 ay sonraki ölçümlerde yüzde 89,6'sında antikor düzeyinin yüzde 66 düştüğü saptanmıştı. 

DEÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kılıç da sağlık çalışanlarının Kovid-19 salgını nedeniyle ciddi risk altında olduğunu belirtti.

ABD'de hastalar üzerinde yapılan son araştırma ise aşı olmayanların aşı olanlara göre enfekte olma ihtimalinin 5 kat, hastaneye yatma ihtimalinin ise 29 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...