Tgrt Haber
03 Ocak 2023 10:00 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 14:43

Balı bu yöntemle denemek hayatınızı değiştirebilir: Kışı ağrısız geçirmek için her gün bir kaşık şifa dağıtıyor!

Faydaları bilimsel olarak kanıtlanan bal, dünyanın en şifalı besini kabul ediliyor. Gerçek balın düzenli olarak tüketilmesi çok sayıda hastalığa şifa olduğu gibi bilmediğimiz birçok rahatsızlığın da önüne geçiyor. Daha çok kahvaltılarda tüketilen bu şifalı besinin ağrılı bölgeye sürüldüğünde ağrıyı azalttığını hatta yok ettiğini biliyor muydunuz? İşte balın az bilinen fakat hayatınızı değiştirecek diğer faydaları…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Balı bu yöntemle denemek hayatınızı değiştirebilir: Kışı ağrısız geçirmek için her gün bir kaşık şifa dağıtıyor!
sağlık,bal,balın faydaları

Dünyanın en sağlıklı besini kabul edilen bal, bilmediğimiz birçok şifaya sahip. Şeker karıştırılmadan elde edilen hakiki balın fayda sağlamayacağı hastalık olmadığını belirten uzmanlar, gece uykusuzluğundan vücut ağrısına, hatta diş eti hastalıklarına kadar, balın az bilinen faydalarından söz ediyor. İşte şifalı besin balın az bilinen yararları…

BALIN AZ BİLİNEN FAYDALARI

EGZEMA

Ciltte pul pul döküntülere, kızarıklığa ve kaşıntıya sebep olan ve bir cilt hastalığı olan egzamanın, eski zamanlarda bal ile iyileştirildiğini biliyor muydunuz?Bal ve yulaf karışımını egzamalı bölgeye her gün sürerek 15 dakika bekletmeniz sonucunda egzamanın azaldığını görebilirsiniz.

EKLEM AĞRILARI

Eklem ağrıları için de şifa kaynağı olan bal diz, bilek, omuzdaki ağrılara adeta ilaç oluyor. Hakiki çiğ bal ile soğuk sıkım zeytinyağı karıştırıp ağrıyan bölgelere sürmek ağrıların büyük ölçüde azalmasına yardımcı oluyor.

ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI

Enfeksiyona neden olan virüsler sinüsleri ve üst solunum yollarını tıkıyor. Antibakteriyel ve antiseptik özelliklerinin doğal olarak bulunduğu bal ise enfeksiyonların temizlenmesini ve iltihaplanmanın ortadan kalkmasını sağlıyor. Bal ayrıca boğazı yatıştırıyor, öksürüğü yok ediyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

DİŞ ETİ HASTALIKLARI

Antibakteriyel özelliği ile enfeksiyonları iyileştirici özellik gösteren bal, yaraların hızlı iyileşmesine olanak tanıyor. Ballı su ile gargara yapmak birçok diş eti sorununu ortadan kaldırıyor. Bal, diş eti iltihabı gibi diş eti rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılıyor. Bal, bakterilerin büyümesini durdurmak için antimikrobiyal bir madde görevi görüyor ve diş etlerindeki şişliği ve ağrıyı geçiriyor. 

Balı bu yöntemle denemek hayatınızı değiştirebilir: Kışı ağrısız geçirmek için her gün bir kaşık şifa dağıtıyor!

UYKU SORUNU

Uyku problemi yaşıyorsanız, şifalı besin bal bunun için de iyileştirici özellik gösteriyor. Ilık süte karıştırılmış bir kaşık bal, gece uykunuzu deliksiz ve rahat şekilde geçirmenize yardımcı oluyor.

BALIN CİLDE FAYDASI

Cilde doğal peeling etkisi yapan bal, ölü hücreleri arındırıyor ve cildi tazeliyor. Gözenekleri de temizleyen bal, siyah nokta oluşumunu engelliyor. Ciltteki sivilce ve akne oluşumunu önleyen bal antiseptik özelliğiyle cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...