Tgrt Haber
01 Aralık 2021 11:15

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Omicron varyantı kapanma getirir mi, okullar online eğitime geçecek mi?

Omicron varyantı haberleri ile vatandaşlar ''Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kısıtlamalar tekrar gelecek mi? Okullar online eğitime geçecek mi?'' sorularına odaklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı ardından varyant hakkındaki gelişmeleri ve tedbirleri açıklayacak.

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Omicron varyantı kapanma getirir mi, okullar online eğitime geçecek mi?
bilim kurulu toplantısı,,fahrettin koca,,sağlık bakanlığı,

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı, 3'üncü doz BioNTech aşılama takvimi, vaka sayılarındaki son durum, yerli aşı süreci ve Omicron varyantı başlıklarıyla yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan kurul tüm dünyada korkuya neden olan Omicron varyantı hakkında alınacak tedbirleri konuşacak. Koca varyantların örneklerini daha önce gördüklerini bu durumun salgın sürecinin doğal bir parçası olduğunu duyururken yeniden kapanma hakkında açıklama yaptı. 

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN? 

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı en son 24 Kasım'da yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu koronavirüs pandemisi hakkında gelişmeleri değerlendirerek gerekli önlemleri paylaşıyor. Güney Afrika’da görülen ve Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada korkuya neden olan Omictrron varyantı ile değerlendiremeler yapacak olan kurul ‘’Okullar online eğitime geçecek mi? Kısıtlamalar gelecek mi? Aşılar Omicron varyantına karşı etkili mi?’’ sorularını cevaplayacak. 

Koronavirüs Bilim Kurulu 1 Aralık saat 17.30’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

OKULLAR ONLİNE EĞİTİME GEÇECEK Mİ? 

Covid-19’un 32 kez mutasyona uğramış haline olan Omicron varyantı hakkında gelişmeler devam ediyor. Omicron’un bu zamana kadar görülen tüm varyantlardan çok daha bulaşıcı olduğu bilinirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının Türkiye'de görülmediğini, ağırlıklı olarak Delta varyantı görüldüğünü duyurdu. Tedbirlerin öneminin altını çizdi. 

Veliler ve öğrenciler yeni varyant gelişmeleri ile ''Okullar online eğitime geçecek mi?'' sorusunun cevabına odaklandı. Fahrettin Koca kapanma ve online eğitim hakkında açıklama yapmazken bugün yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu ardından kararları duyuracak. 

OMICRON VARYANTI KAPANMA GETİRECEK Mİ? 

Omicron varyantı hakkında gelişmeler devam ederken Fahrettin Koca Türkiye’de ağırlıklı olarak Delta varyantı görüldüğünün altını çizdi. Vatandaşlar Nu varyantı Türkiye’de görülürse kapanmanın ve kısıtlamaların tekrar gündeme gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Koca herhangi bir kapanmanın söz konusu olmadığının altını çizerken "Alacağımız tedbir maske mesafe. Varyantın olması değişmiyor. Omicron varyantı şu an ülkemizde yok. Bizde ağırlıklı olarak Delta varyantı var. Bunla ilgili dün de Uğur hoca ile görüştüm bir iki hafta içinde mRNA aşısına ne kadar etki edeceğini söyleyecekler. Yeni aşıya ihtiyaç var mı yok mu açıklayacaklar. Yeni bir içerik. Bu varyanta özel bir şey gerekiyor mu gerekmiyor mu söyleyecekler. İlave tedbir önermiyoruz önerdiğimiz daha doğrusu bu dönemde varyant olmasına rağmen bir kapatma durumunu düşünmüyoruz. Daha önce önerdiğimiz kişisel tedbirler maske mesafe gibi, artı kapalı ortamlarda uzun süre bulunmama, havalandırılan ortamlarda daha çok bulunabilir olma, ve ısrarla aşı aşı aşı. Çünkü aşının etkili olduğunu biliyoruz. Yeni varyant bizde görülmediği için bir şey söylemek zor ama görülen yerdeki vakalarda bulaşıcılığın yüksek olduğunu virülansı ile net bir şey olmadığı muhtemelen düşük bile olabilir ama bilmiyoruz 1-2- hafta içinde olabilir. Delta dan daha mı bulaşıcı? Şu an bilgiler o yönde ama birkaç hafta içinde netleşir" açıklamasında bulundu. 

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Omicron varyantı kapanma getirir mi, okullar online eğitime geçecek mi?

TURKOVAC OMICRON VARYANTINA KARŞI ETKİLİ Mİ? 

Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ederken vatandaşlar yerli aşı Turkovac ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Fahrettin Koca yerli aşı Turkovaci’ın acil kullanım onayının yıl bitmeden çıkacağını ifade etti. Koca, “Aralık ortasında bekliyoruz. 2 küçük ölçekli üretim tamamlandı. Büyük ölçekli 250 bin dozluk büyüklüğünde olan bir ölçek. Onun da bugün dolumu bitmiş oldu. 2 haftalık süresini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. TURKOVAC’ın tek doz şeklinde paketlenecek ve her yere ulaşabilir olacak. Omicron varyantı için alınan uçuş tedbirlerinin devam edeceğini ifade eden Bakan Koca, ‘molnupiravir 'e ilişkin, "Molnupiravir dediğim şekilde yerli üretimi olacak 3-4 firma bu anlamda müracaatını yaptı. Ben 30-35 kat ucuz olacak dedim ama o rakamdan daha ucuz olacak. 50 kat bile ucuz olabilir. Turkovac aşısı vatandaşa ücretsiz olacak.

Turkovac aşısı Omicron varyantına karşı etkili olup olmayacağı ile ilgili çalışmalar devam ederken aşının Alfa varyantına karşı yüzde 100 etkili olduğu biliniyor. 1 Aralık Çarşamba günü toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu ardından açıklanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...