Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 18:15

Biontech aşısı kadınlarda yan etkileri neler? Biontech adet düzensizliği yapar mı?

Aşılama çalışmalarının hızlanmasıyla yan etkiler konusundan endişeler de çoğaldı. Peki "Biontech aşısının kadınlarda yan etkisi neler? Biontech aşısı adet düzensizliği yapar mı? Göğüslerde büyüme görülür mü?’’ Tüm merak edilen soruların cevabını bilimsel kaynaklardan derledik.

Biontech aşısı kadınlarda yan etkileri neler? Biontech adet düzensizliği yapar mı?
biontech aşısı,aşı,biontech,adet,adet düzensizliği,yan etki,yan etkileri,kadınlarda,biontech aşısı kadınlarda yan etkileri,göğüslerde

Türkiye’de güncel olarak 59 milyon 074 bin 751 kişi aşılandı. Pandemiye karşı toplum bağışıklığı oluşturmak için sıkı bir şekilde aşı çalışmaları devam ederken Biontech aşısı yan etkileri gündeme gelmeye başladı. Aşıya karşı ilgisiz ve aşıya karşı endişeli olduğundan dolayı aşı yaptırmaktan çekinmesi son günlerde aşı çalışmalarının nyavaşlamasına neden oldu. Aşı uygulamasının sonuçlarının alınması için toplumun önemli bir kısmının aşılanması gerekiyor. Özellikle kadınlarda erkeklere oranla daha çok yan etki görülmesi aşı olan kadınları endişelendirmeye başladı. İşte Biontech aşısı kadınlarda yan etkileri neler? Biontech aşısı adet düzensizliği yapar mı? gibi soruların cevapları.

BIONTECH AŞISI KADINLARDA YAN ETKİLERİ NELER?

Türkiye’de aşı olma yaşı 18 yaş üstünde olan kişilere kadar indi. E-nabız ve MHRS üzerinden alınabilen randevularla en yakın sağlık kuruluşuna gidip hızla aşı olunabiliyor. Aşılama çalışmaları devam ederken yan etkiler konusundan araştırmalar ve tartışmalar da devam ediyor. ABD Hastalık Kontrol Merkezi verilerine göre salgının ilk ayında aşılanan kadın oranı %62 iken erkeklere göre yan etki gösterme oranı %72 olarak açıklandı.  Aşılanan kadınların büyük çoğunluğunda birbirine benzer yan etkiler görüldü.

  • Şişmiş koltuk altı lenf bezleri: Tüm Covid-19 aşılarında olduğu gibi Biontech aşısı da aşıya karşı dayanıklılık sağlarken vücut bağışıklığını yükseltmeye odaklanıyor. Vücut bağışıklığı güçlenirken ise lenf bezlerinde büyüme görülüyor.
     
  • Bağışıklık sistemi aş uygulamasından sonra virüsle nasıl savaşacağını öğrenirken lenf bezleri şişer. Aşıya bir tepki olarak özellikle aşı enjekte edilen kolun altın şişmelerle karşılaşılır. Bu durum özellikle kadınlarda erkeklere  oranla daha sık görülür.
     
  • Biontech aşısı kadınlarda yan etkileri konusunda görülen bu durum birçok kadında meme kanserine yakalanma yanılgısına neden oluyor.
     
  • Ancak Biontech aşısı kadınlarda görülen yan etkileri dahilinde olan bu şişlik aşıdan sonraki birkaç gün içinde geçmesi bekleniyor. Geçmediği takdirde en yakın sağlık kuruşuna başvurulması gerekiyor.

Biontech aşısı kadınlarda yan etkileri neler? Biontech adet düzensizliği yapar mı?

BIONTECH AŞISI ADET DÜZENSİZLİĞİ YAPAR MI? 

Biontech aşısı olan kadınlarda görülen yane etkilerden biri de adet düzensizliği şikayeti. Aşı uygulaması yapıldıktan sonra adet düzensizliği yaşadığını beliten kadınlar aynı zamanda adet dönemlerinin Biontech aşısı olduktan sonra daha sancılı geçtiğini de ekledi. 

  • Adet düzensizliği: Biontech aşısı kadınlarda yan etkileri bir diğeri adet düzensizliği. Biontech aşısı olan kadınlar adet düzensizliği yaşadığını ve adet kanamalarının çok ve ağrılı olduğunu belirtti.
     
  • Uzmanlar, adet düzensizliği ve Biontech aşısı arasında bir bağ olduğuyla ilgili bir araştırma olmadığı için kesin bir şey açıklama gelmedi. Türkiye’de yaşayan bir kadın da aşı olduktan sonra adet düzensizliği yaşadığını söyledi.
     
  • Kadınlar, ‘’Biontech aşısı adet düzensizliğine neden olur mu?’’ sorusunun cevabını ararken ortaya konuyla ilgili yeni bir iddia atıldı. Biontech aşısı kadınlarda yan etkileri konusunda uzmanlar yüksek ateşin adet düzensizliğine neden olabileceğini söyledi.
     
  • Yüksek ateş sonucu kadınların yumurtlamasının gecikme ihtimalinin olduğu tahmin ediliyor.

BIONTECH AŞISI GÖĞÜSLERDE BÜYÜMEYE NEDEN OLUR MU? 

Biontech aşısı olduktan sonra kadınlar, göğüslerinde büyüme olduğunu belirtti. Sosyal medya üzerinden Biontech aşısı olduktan sonra göğsünün büyüdüğünü ifade edenler birkaç kadına diğer Biontech aşısı olan kadınlar da destek oldu. 

  • Göğüslerde büyüme: Biontech aşısı kadınlarda yan etkileri iddialarından biri de aşı olduktan sonra göğüslerin büyümesi. Norveçli kadınlar, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, BioNTech aşısı olduktan sonra göğüslerinde büyüme gözlemlediklerini söyledi.
     
  • Emma adında bir genç kızın sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından aynı yan etkiyi gören diğer kadınlarda göğüslerinde büyüme olduğunu ifade etti.

Siz de Biontech aşısı sonrası ortaya çıkan yan etkileri yorumlarda paylaşabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...