Tgrt Haber
16 Mart 2023 17:36 - Güncelleme : 16 Mart 2023 17:40

Bu 8 belirti sizde varsa akciğer kanseri olabilirsiniz! Halsizliği hafife almayın!

Ülkemizde radyasyondan kaynaklı olarak kanser vakalarında da artış görülüyor. Özellikle Çernobil felaketinden sonra Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere diğer şehirlerde de kanserlerin hızla yayıldığı bir gerçek! Fakat uzmanlar özellikle akciğer kanserinden erken teşhisle daha hızlı bir şekilde kurtarılma imkânı olduğunun altını çiziyor. Tüm hastalıklar belirli semptomlarla kendini belli ediyor. Ülkemizde görülme sıklığı oldukça fazla olan kanser için de erken teşhisin önemi büyük.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
Bu 8 belirti sizde varsa akciğer kanseri olabilirsiniz! Halsizliği hafife almayın!
Akciğer

Akciğer kanseri hızla yayılan ve kısa sürede kişinin hayat standartlarını düşüren bir hastalık. Ancak bazı belirtiler kanserin geldiğini daha önden haber veriyor ve vücudu uyarıyor. Buna bağlı olarak sık sık kontrollerini yaptıran ve muayene olan kişiler de kanserin önüne geçmiş oluyor.

ÖKSÜRÜK VE KANLI BALGAMA DİKKAT!

Akciğer kanseri adı üzerinde akciğerde meydana geldiği için kişide genel olarak bir göğüs ağrısı meydana getiriyor. Akciğer zarı ya da kemikler üzerinde tutulum meydana geldiğinde ilk olarak akciğer kanserinden söz etmek kesinlik kazanmasa da uzun süreli ve geçmeyen ağrılara eşlik eden öksürüğün bu anlamda büyük rol oynadığı biliniyor.

Öksürükle birlikte kanlı balgam geldiğini görmek ise ciddi bir sorun olduğunun habercisi. Göğüs ağrısıyla birlikte nefes darlığı da yaşanıyorsa mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanına muayene olmakta fayda var. Vücut tehdit olarak gördüğü kanserle savaşırken mutlaka bu belirtileri gösteriyor.

Bu 8 belirti sizde varsa akciğer kanseri olabilirsiniz! Halsizliği hafife almayın!

HALSİZLİK VE İŞTAHSIZLIK DA KANSERİN ERKEN HABERCİLERİNDEN OLABİLİR

Kanser çoğu zaman ses kısıklığı ve yutmada güçlük gibi belirtilerle de kendisini gösterebilir. Ancak kanserin daha sinsi belirtileri arasında halsizlik ve iştahsızlık var. Başka hastalıklara yorulması muhtemel olan bu belirtiler, akciğer kanseri yaşayan bir kişide de görülebiliyor. Bu yüzden düzenli olarak sağlık taramasından geçmek çok önemli.

Eğer sık sık zatüre geçiriyorsanız ve üst solunum yolu hastalıklarından müzdaripseniz akciğer kanseri ihtimalinin üzerinde durmanızda fayda var. Bu belirtileri kendinizde ne aralıklarla gördüğünüzü analiz edebilirseniz erken teşhis avantajıyla kanserden kurtulabilir ya da daha kısa sürede onu ait olduğu yere gönderebilirsiniz

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...