Tgrt Haber
19 Mart 2023 14:00 - Güncelleme : 19 Mart 2023 14:45

Zayıflatan Guarana kahvesi kapış kapış gidiyor! Günde 2 fincan içen 1 ayda 2 beden inceliyor

Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan ancak son yıllarda keşfedilerek ülkemize giriş yapan ünlü Guarana kahvesi, zayıflamanın yeni formülü… Uzmanların form tutmak ve tüm vitaminleri aynı anda vücuda almak için şiddetle tavsiye ettiği Guarana kahvesi, şimdilerde kapış kapış satılıyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Zayıflatan Guarana kahvesi kapış kapış gidiyor! Günde 2 fincan içen 1 ayda 2 beden inceliyor
sağlık,diyet,zayıflama,guarana kahvesi

Zayıflamak için yeni ve etkili yöntemler arayanlara Guarana kahvesi harika bir alternatif! Uzmanların gönül rahatlığıyla önerdiği Guarana kahvesi, içeriğindeki zengin amino asitler, yağ asitleri ve çeşitli vitaminler sayesinde vücudu ayakta zinde tutuyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Peki, bu kahveye adını veren bitki, nasıl bir bitki? İşte merak edilen Guarana bitkisi…

GUARANA NEDİR?

Guarana, tropikal iklim ürünü olan kırmızı meyveli ve vahşi bir çalı türü olarak tanımlanıyor. Bitki, minik kürelere benzeyen meyveler veriyor. Bu meyveleri de kırmızı bir kabuk çevreliyor. Meyveler olgunlaştığında ise bu kabukların altında yuvarlak bir açıklık oluşuyor. Bu açıklıktan görünen beyaz meyve ve içerisindeki siyah çekirdek ile guarana meyvelerinin görünümü, tıpkı bir göze benziyor. Bu sebepten Amazonas eyaletinin yerlilerinden olan Mawé halkı, guaranayı “ormanın gözü” olarak tanımlıyor.

 “Dünyanın en yüksek dozda kafein içeren bitkisi” unvanına sahip olan guarana meyvesinin, 100 gramında 3-6 gram kafein bulunuyor. Fakat bitkiyi güçlü bir uyarıcı haline getiren sadece içeriğindeki kafein miktarı değil. Guarananın içeriği, tahmininizden çok daha zengin!

Zayıflatan Guarana kahvesi kapış kapış gidiyor! Günde 2 fincan içen 1 ayda 2 beden inceliyor

Guarana, içeriğinde teofilin ve teobromin barındırıyor. Çay ve kakao gibi besin maddelerine de bulunan bu iki alkaloit, bitkinin uyarıcı niteliğini daha da güçlü hale getiriyor. Guarananın içeriği, proteinlerin yapı taşı olan amino asitler ile daha da zengin hale geliyor. Bununla birlikte bitki, vücut için önem taşıyan doğal yağ asitlerini de formülünde barındırıyor. Demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, bakır ve çinko gibi değerli minerallere de sahip olan guarananın besin değeri A, B1, B3, D ve PP (niasin) vitaminleri ile fazlasıyla artıyor.

GUARANA NEREDE YETİŞİR?

Guarananın yetiştirme alanı kısıtlı… Tropikal iklim koşullarına ihtiyaç duyan bitki, yalnızca Brezilya’nın Amazonas bölgesindeki Mato Grosso ve Bahia eyaletlerinde yetişiyor. Buradaki yağmur ormanlarında üretilen guarana, uygun şekilde hasat edildikten sonra diğer ülkelere ithal ediliyor. Guarana kahvesi olarak da bilinen toz formu, bitkinin en çok tercih edilen tüketim şekli arasında yer alıyor. Fakat guarananın toprağa benzeyen hafif acımsı ve sert aroması herkesin damak tadına uyum sağlamayabiliyor. Ancak guarana, kahve tutkunları için vazgeçilmez bir kahve türü olmaya aday... 

GUARANA KAHVESİ ZAYIFLATIR MI?

Guarana kahvesi, yağ yakımını hızlandırıyor ve yağ birikmesini önlüyor, kilo vermeye yardımcı oluyor. Tamamen iştah kapatarak tokluk hissi veriyor. Guarana zayıflama kahvesi hakkında bilgi veren Uzmanlar, “Zayıflama kahvemizin en önemli özelliklerinden biri içeriğinde bulunan Spirulina bitkisidir. Spirulina da çok fazla oranda B12 bulunur ve Ispanaktan 58 kat daha fazla D vitaminini içerir bu nedenle demir eksikliğine de faydası bulunmaktadır. Özellikle vücudu beslerken tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı olur. Bir diğeri ise Guarana’dır. Guarana yorgunlukla savaşmaya yardımcı olan bir bitkidir. Antioksidan açısından çok zengin,kalp sağlını destekleyerek kan akışını artırıp pıhtı oluşumu riskini artırır. Kolestrol seviyesini düzenler. Yağ depolanmasını azaltarak yağ yakımını hızlandırır. Danışanlarımıza günde 2 kez sabah ve öğleden sonra ara öğün olarak aç karnına tüketilmesini ve bol su içmelerini öneriyoruz” ifadelerine yer veriyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tur26 Ağustos 2023 12:11

Zayıflayalar varmi

Sonraki Haber Yükleniyor...