Tgrt Haber

Covid-19 aşısı anne sütünde antikor üretiyor

12 Kasım 2021 10:15
Covid-19 aşısı anne sütünde antikor üretiyor
aşı,,covid 19,,korona,,sağlık,,koronavirüs,,bebek,,antikor,

Koronavirüs aşısı anne sütünde antikor üretiyor. Anne sütü emen bebek de bu şekilde virüse karşı korunuyor.

Aşı olmayan anne adaylarının koronavirüs nedeniyle ölüm haberleri sıkça duyuluyor.  Yapılan araştırmaya göre aşılanan annelerin sütlerinde, koruyucu antikor saptandı. Bu antikorlar anne sütü emen bebeğe de geçiyor. Böylece koronavirüse karşı hem anne hem de bebek korunmuş oluyor.

Anne sütünün orta kulak iltihabı, zatürre ve ishale neden olan birçok enfeksiyona karşı koruyucu olduğu biliniyor. Yapılan son araştırmada, koronavirüs geçiren annelerin ürettiği antikorların da anne sütü ile bebeğe geçerek koruduğu ortaya çıktı.

Bu antikorlar bebeği en az iki ay süre ile koruyor ve bağışıklık sistemine destek oluyor. Aynı şekilde koronavirüs aşısı olan annelerin sütlerinde de koruyucu antikorlar saptandı.

Bu koruyucu antikorlar 90 güne kadar devam ediyor. Bu da gösteriyor ki aşılandığı takdirde anneler, sütleri ile bebeklerini koruyabiliyorlar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...