Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 14:12

Delta Airlines aşı yaptırmayan personelinden 200 dolar alacak

Delta Havayolları, 1 Kasım'dan sonra koronavirüs aşısı yaptırmayan çalışanlarından her ay ek sağlık sigortası primi olarak 200 dolar toplayacak.

Delta Airlines aşı yaptırmayan personelinden 200 dolar alacak
koronavirüs,aşı

ABD’nin önde gelen havayolu şirketlerinden Delta Airlines, çalışanlarının aşılarını tamamlaması için yeni bir yola başvurdu.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Delta Havayolları, 1 Kasım’dan itibaren aşı olmayan çalışanlarından her ay ek sağlık sigortası primi olarak 200 dolar alacak.

Şirket ayrıca, iki doz aşısını olduktan sonra koronavirüse yakalananların, ücretli hastalık izni alabileceğini bildirdi.

BİR KİŞİ 50 BİN DOLARA MAL OLUYOR

Delta Hava Yolları İcra Kurulu Başkanı Ed Bastian, aldıkları önlemlerin virüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olacağını ifade etti.

Şirketin 75 bin çalışanı olduğu belirtiliyor.

Bastian, koronavirüse yakalanan çalışanların her birinin şirkete 50 bin dolara mal olduğunu belirtirken, bu durumun önüne geçmek için böyle bir yöntem izlediklerini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...