Tgrt Haber

Dolgunluğun Çözümü, Kendi Yağlarınızla Yağ Enjeksiyonunda

15 Aralık 2022 12:46 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 13:41
Dolgunluğun Çözümü, Kendi Yağlarınızla Yağ Enjeksiyonunda
leyla arvas,estetik

Vücudun bazı bölgelerinde zaman içerisinde yağ birikmeleri meydana gelirken bazı bölgelerinde de çöküklük, sarkma ve dolgunluğunu kaybetme durumları meydana gelebilmektedir. Örneğin hormonal ve genetik problemler ile hamilelik veya aşırı kilo alınması gibi nedenlerden dolayı karın, kalça, basen, iç bacak ve bel bölgelerinde düzenli diyet ve egzersize rağmen yağ birikmeleri meydana gelirken, yine hormonal ve genetik problemler ile hamilelik, emzirme ve aşırı kilo verilmesi nedeniyle yüz, göğüs ve pop bölgelerinde istenen dolgunluğa hiç erişilememiş olması veya var olan dolgunluk ve hacmin kaybedilmesi gibi durumlar meydana gelmektedir. Tüm bu sorunları çözümü ise hastanın vücudunda biriken yağların liposuction yöntemiyle alınıp, gerekli işlemlere tabii tutulduktan sonra dolgunluk istenen bölgelere yağ enjeksiyonu yöntemiyle geri enjekte edilmesidir. Bu işlemler sayesinde, tabiri caizse bir taşla iki kuş vurulmaktadır. Hasta biriken yağlarından kurtulurken, hacim istediği bölgelere dolgunluk kazandırılarak daha orantılı yüz ve vücut hatlarına kavuşmaktadır. Yağ enjeksiyonu nedir, nasıl yapılır, vücudun hangi bölgelerine uygulanır ve etkileri kalıcı mıdır gibi merak edilen pek çok soruyu ı Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sizler için sorduk.

Dolgunluğun Çözümü, Kendi Yağlarınızla Yağ Enjeksiyonunda

Yağ enjeksiyonu nedir?

Kişinin vücudundaki kendi yağları kullanılarak yapılan ve dolgunluk verilmesi amacıyla hem yüz hem de vücudun farklı bölgelerine uygulama yapılma imkanı sunan bir işlemdir. Yaşlanma, hamilelik veya aşırı kilo verilmesi gibi süreçler nedeniyle vücuttaki yağ oranı azalınca özellikle yanaklar, çene ve ağız çevresi gibi yüz bölgeleri ile meme ve kalça gibi vücut bölgelerinde çöküklük, düz görünüm ve dolgunluk kaybı meydana gelebilmektedir. Tüm bu bölgelere yağ enjeksiyonu yöntemiyle kişinin kendi yağ dokusu enjekte edilip dolgun, canlı ve bütün ile orantılı çekici bir görünüm sağlanmaktadır. Üstelik enjekte edilen yağlar kişinin kendi vücudundan alındığı için tamamen güvenli ve doğal bir yöntemdir. Herhangi bir alerjik duruma neden olmaz. 

Yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?

Yağ enjeksiyonu işlemi öncesinde uygulamanın yapılacağı bölgenin genişliğine bağlı olarak ya uygulama bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur ya da hasta genel anestezi altında uyutulur. Genellikle yağ transferinin sadece tek bir bölgeye yapılacağı durumlarda lokal anestezi yeterli olurken, kombine ve çoklu bölge uygulamaların da ise genel anestezi tercih edilmektedir. Ardından hastanın vücudunda yağ birikmelerinin olduğu bölgeler tespit edilip liposuction yöntemiyle biriken bu yağlar hastanın vücudundan uzaklaştırılır. Liposuction yönteminin uygulanması için ince kanüller aracılığıyla cilt altına girilir ve parçalanan yağlar ince kanüller aracılığıyla vakumlanarak alınırlar. Bu esnada alınan yağların canlılıkları ne kadar çok korunabilirse, vücuda geri enjekte edildiklerinde de kalıcılıkları o kadar fazla olmaktadır. Ardından alınan yağlar yıkama ve santrifuj işlemlerine tabii tutularak kalıcılığı uzun sürecek olan verimli kısmı ayrıştırılır ve herhangi bir kesiye gerek duyulmaksızın dolgunluk istenen bölgeye enjekte edilir. Tüm işlemler esnasında hiçbir kesi yapılmadığı için işlem sonrasında hastanın vücudunda iz de kalmaz. 

Yağ enjeksiyonu vücudun hangi bölgelerine uygulanır?

Genellikle vücuda yapılan yağ enjeksiyonları kalça, bacak ve meme bölgelerine yapılırken, yüze yapılan yağ enjeksiyonları ise dudak, elmacık kemikleri, alın ve çene bölgelerine yapılmaktadır. Hastanın vücut yapısına bağlı olarak yağ birikmelerinin olduğu bölgelerden olan karın, bel ve kalça bölgeleri yağ çekimi için oldukça uygun bölgelerdir. Buralardan alınan yağlar yalnızca dolgunluk için değil, yeniden şekillendirme ihtiyacı duyulan bölgelere de enjekte edilebilmektedirler. Sonuçta yağ alımının olduğu bölgelerde incelme, yağ enjeksiyonun yapıldığı bölgelerde dolgunluk ve şekillenme meydana gelir ve kişi çok daha orantılı ve seksi hatlara kavuşmuş olur.  

Yağ enjeksiyonu ile kalça büyütme

Özellikle seksiliğin sembolü olan kalçalar için büyütme işlemi günümüzde çok popülerdir. Genetik ve yapısal nedenlerden dolayı basık kalçalara sahip olan veya hamilelik ve kilo verilme süreçlerinden sonra kalçaların dolgunluğunu ve yuvarlaklığını kaybettiği kişilere yağ enjeksiyonu ile kalça büyütme işlemi uygulanmaktadır. Ayrıca kalçasındaki düşüklükten şikayet eden hastalara yağ enjeksiyonu ile kalça büyütme işlemi yapılırken kombine olarak kalça dikleştirme ameliyatı da yapılabilmektedir. Kişi bu sayede kusursuz ve kıvrımlı kalçalara sahip olur. Kombine çözümlerin iyileşme süreçleri daha uzunken, yalnızca yağ transferi ile kalça büyütme uygulamasının yapılması halinde, hasta 3-5 gün içerisinde günlük yaşamına rahatlıkla geri dönebilmektedir. 

Yağ enjeksiyonu ile bacak şekillendirme

Bazı kadınların bacakları vücuduna oranla çok daha ince veya çarpık ve düzensiz şekilli olabilmektedir. Bu durumda bacakları birbirine simetrik hale getirmek ve vücudun geri kalanı ile orantısını sağlamak için bacaklara yağ enjeksiyonu uygulamasının yapılması mümkündür. Vücutta yağ birikmesinin olduğu bölgelerden liposuction yöntemiyle çekilen yağlar, özel işlemlere tabii tutularak bacaklarda incelme ve çarpık görünümün olduğu noktalara enjekte edilebilmektedirler. Bu sayede hasta istediği kusursuz bacak görünümüne kavuşmuş olur. Yalnızca, bu kişilerde bacak bölgesi çok hareketli olup yağların kalıcılığı az olduğu için, diğer yağ enjeksiyonu yapılan bölgelere oranla bacaklara enjekte edilen yağlar çok daha çabuk erimektedirler. Hastanın işlemin sonuçlarından memnun kalması halinde işlemin tekrarının yapılması her zaman mümkündür.

Dolgunluğun Çözümü, Kendi Yağlarınızla Yağ Enjeksiyonunda

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme

Yağ enjeksiyonu ile dolgunluk ve hacim sağlanan bölgelerden biri de meme bölgesidir. Liposuction yöntemiyle biriken yağların vücuttan uzaklaştırılmasının ardından bu yağlar özel işlemlere tabii tutulur ve kullanılacak olan kısmı ayrıştırılır. Ardından hastanın meme bölgesine geri enjekte edilirler ve sonuçta hasta dolgun ve diri göğüslere sahip olur. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi, meme protez uygulamasına ek olarak da yapılabilmektedir. Meme büyütme ameliyatı esnasında hastanın vücuduna yerleştirilen protez zaman içerisinde iyice oturur ve yumuşar. Bazı hastaların meme bölgesinde protezin ardından bazı ufak boşluklar gerekebilmektedir. Memeyi daha güzel ve daha kusursuz göstermek için bu boşluklara kişinin kendi yağları alınıp enjekte edilebilmektedir. Meme bölgesine yağ enjeksiyon işlemi yaklaşık olarak 60 dakika kadar sürer ve kalıcılığı ise 1-1,5 yıl kadardır. Bu sürenin ardından istenirse işlemin tekrarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. 

Yağ enjeksiyonu ile dudak ve elmacık kemiklerini dolgunlaştırma

Kişinin vücudundaki yağların alınıp işleme tabii tutulduktan sonra geri enjekte edilmesi yalnızca vücut bölgesi için değil, aynı zamanda yüz bölgesi için de oldukça sık kullanılan bir yöntemdir. Yüz bölgesinde özellikle kişinin kendisini daha seksi hissetmesini sağlayan dudak ve elmacık kemiği dolgunlaştırmak için lokal anestezi altında ve yaklaşık 30-60 dakikalık bir sürede yağ enjeksiyonu yapılabilmektedir. Yüz bölgesi diğer vücut bölgelerine oranla daha hassas derili bir bölge olduğu için işlem sonrasında hafif kızarıklığın oluşması normaldir. Bu bölgelere yapılan yağ enjeksiyonun ardından yaklaşık 15 dakika boyunca buz masajı yapılarak uygulama bölgesinde şişlik ve morarmaların önüne geçilmektedir. 

Yağ enjeksiyonu ile alın ve çene dolgunlaştırma

Yağ enjeksiyonu, alın bölgesindeki derin kırışıkları yok etmek ve çene bölgesini yeniden şekillendirip küçük çeneyi büyütmek için kullanılan yöntemlerden biridir. Kişinin kendi dokusunun geri enjekte edilip risksiz ve doğal bir yöntem olması nedeniyle botoks uygulamalarına iyi bir alternatiftir. Bu uygulama sonucunda elde edilen görünüm ise botoks uygulamalarına göre çok daha doğaldır. 

Yağ enjeksiyonun etkileri kalıcı mıdır?

Uygulamanın yapılacağı bölgeye göre değişmekle beraber, kişinin vücudunda birikmenin olduğu bölgelerden alınıp yine aynı kişinin yüz ve vücut bölgesinde ihtiyaç duyulan yerlere geri enjekte edilen yağların kişinin vücudunda maksimum 1-1,5 yıl kadar kalıcılığını koruması mümkündür. İlk 6 ay sonrasında enjekte edilen yağların yarısı yavaş yavaş vücut tarafından eritilmeye başlanmaktadır. 

Yağ enjeksiyonu uygulamasının fiyatı nedir?

Yağ enjeksiyon uygulamaları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle bu işlemi yaptırmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Kaynak: https://www.drleylaarvas.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...