Tgrt Haber

Dr. Karaaltın Klinik’ten karın germe ameliyatlarında ağrısız dönem 

28 Haziran 2022 10:08 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 10:15
Dr. Karaaltın Klinik’ten karın germe ameliyatlarında ağrısız dönem 
sağlık

Dr. Karaaltın klinik kurucusu Prof. Dr. Mehmet Veli Karaaltın yeni ağrısız teknik hakkında şunları iletti; “Son yıllarda ülkemizde hızla artan sağlık turizmi bizleri daha ne kadar iyiyi yapabiliriz ve ülke puanımız da ne kadar yükseltilebiliriz düşüncesine itmiştir.

Bu düşünce neticesinde dünya tıp literatüründe yerini almış ve dünyada bir ilk olan “Ağrısız Karın Germe” tekniği, bu ameliyatı olmak isteyen fakat ağrısından korkan hastalarımız için çok büyük bir konfor sağlamaktadır. Yapılan araştırmalarda karın germe ameliyatlarında hastaların en büyük korkularının ameliyat sonrası ağrı ve hayata çok geç dönüş olduğunu ortaya koymuştur. Ağrının fazla olması neticesinde ise geç mobilizasyon, geç taburculuk ve gündelik yaşama çok geç başlama, tam iyileşmenin 1 aydan fazla sürmesi gibi problemlerle karşı karşıya kalınmaktaydı. Bu da hasta konforunu negatif yönde etkilemekteydi. Karın germe ameliyatlarında sadece karnın cildini germek yetersiz kalmaktadır. Bu ameliyatın başarısının arkasındaki en büyük sır, karın kaslarının birbirlerine yaklaştırılmasıdır. Bu işlem sağ ve sol taraftaki karın kaslarının birbirlerine dikilmesiyle gerçekleşir.  İşte karın germe ameliyatlarındaki ağrının en büyük sebebi bu kasların gerilme kuvvetinden kaynaklanır.” 

Dr. Karaaltın klinik kurucusu Prof. Dr. Mehmet Veli Karaaltın buradaki problemi değerlendirdi; “Cilt altından daraltılmış kasların içerisine yerleştirdiğimiz bir kateter ve sürekli ağrı kesici veren bir cihaz (PCA) yardımıyla bu büyük sorunun üstesinden gelmeyi başardık. Dünya’da bir ilk olan bu uygulamayla birlikte, hastaya çok büyük konfor sağlanmıştır. Ameliyatın 4. saatinde hasta mobilize olabilir, hastanede en fazla 2 gün kalır ve 10. günde hayata dönmesi sağlanmıştır. Bu da hastanın moral motivasyonunu en yüksek seviyelere çıkmasına yardımcı olurken iyileşme sürecini hızlandırarak 15. günde tam iyileşme sağlanmış olur.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...