Tgrt Haber
07 Eylül 2022 18:25 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 18:47

DSÖ'den azda olsa rahatlatacak kovid ve maymun çiçeği açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) dünyayı 3 yıldır kasıp kavuran kororonavirüs salgını ve bu yıl Avrupa'da patlak veren maymun çiçeği virüsüyle ilgili azda olsa rahatlatacak bir açıklama geldi. Örgüt, salgınlarında dünya genelinde düşüş gözlemlendiğini duyurdu.

DSÖ'den azda olsa rahatlatacak kovid ve maymun çiçeği açıklaması
DSÖ,Koronavirüs,Kovid,Maymun Çiçeği

Dünyayı 3 yıldır kasıp kavuran koronavirüs salgınından sonra ortaya çıkan maymun çiçeği virüsünde yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Dünyada toplam vaka sayınının 600 milyonu geçtiği ve 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını kabusu devam ederken geçtiğimiz aylarda Avrupa’da maymun çiçeği virüsü patlak verdi.

Mevcut kovid salgınının etkisi halen devam ederken yeni bir salgının baş göstermesi bütün dünyada büyük bir tedirginliğe neden oldu. Avrupa’ya hızlı bir şekilde yayılan maymun çiçeği vakası Türkiye’de de görülürken kötü haberi Bakan Koca açıklamıştı.

Hem kovid hem de maymun çiçeği vakalarına ilişkin Dünya Sağlık Örgütü’nden yeni bir açıklama yapıldı. DSÖ, Kovid-19 ve maymun çiçeği salgınlarında dünya genelinde düşüş gözlemlendiğini duyurdu.

KOVİD SALGININDA VAKA VE ÖLÜMLER AZALDI

DSÖ’nün Cenevre’deki merkezinde açıklamalarda bulunan Genel Direktör Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgınlardaki son durumla ilgili yaptığı konuşmada, Kovid-19 vaka ve ölümlerinin azalmaya devam ettiğini belirterek, "Bu eğilimin devam edeceğini garanti edemeyiz. En tehlikeli şey, eğilimin devam edeceği fikrine kapılmaktır." dedi.

Ghebreyesus, virüsün evrildiğini belirterek, DSÖ üyesi ülkelerin salgınla mücadeleye devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKALARI DA DÜŞÜYOR

Maymun çiçeği vakalarında da azalma kaydedildiğini belirten Ghebreyesus, "Avrupa'da azalan bir eğilim görüyoruz. Amerika bölgesinde de son bir haftada vakalarda düşüş var fakat bu bölgede salgının durumu hakkında net hükümler vermek zorlaşıyor." bilgisini paylaştı.

“TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAYIN”

Maymun çiçeğinde düşüş eğiliminin tehlikeli olduğu uyarısında bulunan Ghebreyesus, "DSÖ olarak tüm ülkelere test, araştırma ve aşının olduğu ülkelerde aşılama gibi sağlık tedbirlerini elden bırakmama tavsiyesinde bulunuyor" dedi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...