Tgrt Haber
14 Haziran 2022 21:30 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 21:58

DSÖ'den korkutan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Olağandışı davranıyor, acil durum toplantısı yapılacak

Dünya Sağlık Örgütü'nden 28 ülkede görülen ve yaklaşık bin 300 kişiye bulaşan maymun çiçeği virüsüne ilişkin tedirgin eden bir açıklama yapıldı. Önceki salgınlara göre 'olağandışı' davrandığı belirtilen açıklamada küresel bağlamda salgın riskinin değerlendirilmesi için acil durum toplantısı yapılacağı duyuruldu.

DSÖ'den korkutan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Olağandışı davranıyor, acil durum toplantısı yapılacak
DSÖ,Maymun çiçeği virüsü,Koronavirüs,Salgın

Dünya koronavirüs salgını ile hala mücadelesini sürdürürken ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü tedirginliğe yol açtı. 1970'lerde Orta Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, bugüne kadar endemik olmadığı en az 28 ülkede görüldü. Şu ana kadar bin 300 kişiye bulaştığı tespit edilen virüsle ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yeni bir açıklama yapıldı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus, son zamanlarda küresel olarak artan maymun çiçeği virüsüyle ilgili yaptığı açıklamada tedirginliğe yol açtı. Ghebreyesus, önceki salgınlara kıyasla virüsün olağandışı davrandığını aktardı. 

ACİL DURUM KOMİTESİ TOPLANACAK

Ghebreyesus, dünyanın tedirginlik içinde takip ettiği virüsün halk sağlığı için acil durumu olup olmadığını değerlendirmek için gelecek hafta,  Acil Durum Komitesi’sinin toplanacağını duyurdu. 

DSÖ'den korkutan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Olağandışı davranıyor, acil durum toplantısı yapılacak

Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi internet sitesinde 10 Temmuz'da yayınladığı tablo

"ŞU ANLIK TOPLU AŞILAMAYA GEREK YOK"

Tedirgin eden bu açıklamalardan sonra şu an için maymun çiçeğine karşı toplu bir aşılamanın gerekli olmadığını belirten Ghebreyesus,  “Aşılar, vaka bazında tüm risk ve yararların değerlendirilmesine dayalı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

MAYMUN ÇİÇEĞİNİN İSMİ DEĞİŞİYOR

Öte yandan DSÖ, maymun çiçeği virüsünün ismini ırkçılık risklerini en aza indirmek için yeniden adlandıracağını açıkladı. Ghebreyesus yaptığı açıklamada, DSÖ’nün maymun çiçeği virüsünün adını değiştirmek için dünyanın dört bir yanından ortaklar ve uzmanlarla birlikte çalıştığını duyurarak, örgütün yeni isimlerle ilgili açıklamaları en kısa sürede yapacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi14 Haziran 2022 22:38

Çıktı her şey çünkü kıyamet alametleri Allah sonumuzu hayır etsin

Sonraki Haber Yükleniyor...