Tgrt Haber

Estetik merkezlerine kepenk indirtecek tavsiyeler: Hem gençleştiriyor hem cüzdanınızı koruyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
29 Ağustos 2022 14:16 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 15:02
Estetik merkezlerine kepenk indirtecek tavsiyeler: Hem gençleştiriyor hem cüzdanınızı koruyor
gençleşme,avokado,balık,badem,sağlıklı cilt

Genç kalabilmek ya da mümkün olduğunca erken yaşlanmak neredeyse tüm insanların en önem verdiği konuların başında geliyor. Genç ve güzel kalabilmek için ne kadar para harcadığının ise çoğu zaman bir önemi olmuyor. Ancak gençleşmek için kullanılan malzemeler, harcanan para ve zaman bazen boşa gidebiliyor. Oysa ki genç ve güzel bir yüze kavuşmak sanıldığı kadar zor değil. Bunun en kestirme yolu ise içerden beslenerek başlıyor. Buradaki tek kural, basit tavsiyeleri alışkanlıklara dönüştürmek.

Cilt Uzmanı Merve Özer Akın, güzel ve sağlıklı bir cilt için büyük paralar harcamaya gerek olmadığını belirtiyor. Bazı ekonomik tavsiyeler ve birkaç küçük dokunuşla etkileyici görünen parlak bir cilde sahip olmanın sanılandan daha kolay olduğunu bildiren Uzman Akın, öncelikli olarak içerden beslenmenin sonrasında ise doğal yöntemlerle düzenli bakım sağlamanın cilt için en iyi yatırım olduğunu belirtiyor.

GENÇ GÖRÜNMEK SANILDIĞI KADAR PAHALI VE ZOR DEĞİL

Şehir yorgunluğu, iş stresi, kalitesiz bir uyku gibi problemler cildi her geçen gün yıpratıyor. Bu yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatmanın en önemli yolu ise düzenli ve doğal cilt bakımından geçiyor. Cilt bakımı için birçok farklı ve pahalı seçenek bulunurken en doğal ve ekonomik tavsiyelerde bulunan Cilt Uzmanı Merve Özer Akın, sağlıklı bir cilde sahip olmanın sanıldığı kadar zor olmadığını söylüyor.

Estetik merkezlerine kepenk indirtecek tavsiyeler: Hem gençleştiriyor hem cüzdanınızı koruyor

IŞIL IŞIL BİR CİLDE SAHİP OLABİLİRSİNİZ

Genç görünmenin sanıldığı kadar zor olmadığını anlatan Akın, "Her yaştan insanın genç görünmek gibi bir isteği mutlaka vardır. Bu istek içinde illaki büyük paralar harcamaya gerek yoktur. Tabii ki son teknoloji ürünlerle yapılan bakımlar cildinize oldukça faydalı ve geç yaşlanmanızı sağlayacaktır. Fakat cilt bakımı yaptırmak için yüksek bütçe ayıramayanlar için evde yapacakları bakımlar çok önem arz etmektedir. Parlak bir cilde sahip olmak sandığınız kadar zor değil. Evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntemle ışıl ışıl görünen bir cilde sahip olabilirsiniz" diyor.

Estetik merkezlerine kepenk indirtecek tavsiyeler: Hem gençleştiriyor hem cüzdanınızı koruyor

GENÇ KALMAK İÇİN ALMANIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ BESİNLER

Parlayan genç bir cilde kavuşmak için ilk kuralın içerden başladığını söyleyen Akın, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: "Balık, avakado, ceviz, brokoli ve badem genç bir cilt için tüketmeniz gereken ürünlerin başında gelir. Kırmızı renkli meyve ve sebzeler antioksidan içerdiğinden bu ürünler, sağlıklı bir cilt için en iyi besinlerdendir. Yüksek oranda sağlıklı yağ içerirler ve cildinizi sağlıklı ve parlak tutmak da dahil olmak üzere birçok vücut işlevine faydalıdır”

Estetik merkezlerine kepenk indirtecek tavsiyeler: Hem gençleştiriyor hem cüzdanınızı koruyor

BOL SU TÜKETİN

Günde 3 litre su tüketenlerin daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olduğunu belirten Akın, genç bir cilt için suyun önemini şu ifadelerle anlatıyor: "Su içmek cilt sağlığı için büyük önem taşıyor. Cildin doğal nem dengesini korumanız için bol miktarda su içmeniz gerekir. Su içmek cildi canlandırır, cildin aydınlık ve parlak görünmesini sağlar. Mat görünümlü bir ciltten kurtulmak istiyorsanız cildinizi nemlendirmeniz gerekir. Cilt tipinize uygun nemlendirici kremlerin dışında aloe vera jeli de doğal bir nemlendirici görevi görür. Aloe vera jeli hücrelerin daha hızlı yenilenmesine destek olur, cildi yatıştırır. Akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt problemlerini giderir"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...