Tgrt Haber

Elleriniz sağlığınız hakkında çok şey söylüyor: İşte hastalıklar hakkında ipucu veren ellerinizdeki bölgeler

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2022 15:59 - Güncelleme : 25 Eylül 2022 16:34
Elleriniz sağlığınız hakkında çok şey söylüyor: İşte hastalıklar hakkında ipucu veren ellerinizdeki bölgeler
sağlık

Vücudunuz, sağlık durumunuz hakkında size her şeyi söyleyen harika bir makinedir. Yapmanız gereken sadece nereye bakacağınızı bilmek. Özellikle elleriniz, vücudunuzda neler olup bittiğinin önemli bir göstergesidir. Elleriniz, size dikkat etmeniz gereken her türlü sinyali verir. Peki, ellerinizin hangi hastalıklar hakkında ipucu verdiğini nasıl anlarsınız? İşte uzmanından tavsiyeler…

Uzmanlar hastalarına, hastalık işaretleri konusunda özellikle ellerle ilgili soru soruyor. Ellerinizde uyuşma yaşıyorsanız, çok kızarıyorsa ya da parmak uçlarınız morarıyorsa bu durumlar kesinlikle bazı hastalıkları işaret ediyor. Tüm hastalıklar için erken tanı ve tedavinin önemini vurgulayan uzmanlar, bazı hastalıklar konusunda küçük ama değerli ipuçları veriyor.

ELLER YA DA PARMAKLARDA KARINCALANMA VARSA

Bu durum çoğu zaman B1, B6, B12 ya da E vitaminlerinden yeterince almadığınız anlamına gelebiliyor. Bu durumda günlük beslenmenize dikkat etmeniz, gerekiyorsa takviye vitaminler almanız gerekebilir. Ancak bu durumu sıklıkla yaşıyorsanız öncelikli olarak doktor ziyaretinde bulunmanız gerekiyor.  

PARMAK UCU MORLUĞU

Bu durum genelde zayıf kan dolaşımını veya düşük oksijen seviyelerini gösteriyor. Parmak ucu morluğu yaşayan insanlarda zatürre varsa bu durum akciğer hastalığının bir işareti olabiliyor. Parmak ucu morluğu yaşayanların vakit kaybetmeden doktora başvurmaları gerekiyor.

ELLER DONUK BEYAZ YA DA MAVİ TONLARINDAYSA

Eller donuk bir renkteyse genellikle Buerger hastalığının bir işareti olabiliyor. Bu durum, küçük ve orta kan damarlarında artan iltihaplanmaya yol açıyor. Sebebi ise fazla sigara tüketimi olarak görülüyor.

KIRMIZI AVUÇ İÇİ

Kırmızı renkli avuç içine sahipseniz bu bir karaciğer hastalığının habercisi olabilir. Bu durumda vakit kaybetmeden doktora gitmeniz hastalığınızın boyutu hakkında bilgi almanıza ve hızlı tedaviye olanak tanıyacaktır.

Elleriniz sağlığınız hakkında çok şey söylüyor: İşte hastalıklar hakkında ipucu veren ellerinizdeki bölgeler

SOLUK TIRNAKLAR

Soluk ya da beyaz lekeli tırnaklarınız varsa bu durum demir eksikliği yaşadığınızın işareti olabiliyor. Anemi hastası olanlarda da aynı işaretlere rastlanabiliyor.

EL TİTREMESİ

Elleriniz titriyorsa ilk olarak fazla kafein alımına yahut fazla stres altında olmanıza bağlı gelişebiliyor. Ancak titremeler artarak devam ettiyse Parkinson hastalığının habercisi olabiliyor. Bu durumda doktora mutlaka başvurmanız gerekiyor.

ŞİŞEN PARMAKLAR

Özellikle sabahları uyandığınızda parmaklarınızın şiştiğini hissediyorsanız bu durum sizin tuz tüketimini sınırlandırmanız gerektiğini ve günde 3 litre s içmeniz gerektiğinin göstergesidir.

AVUÇLARINIZ TERLİYORSA

Avuçlarınız terliyorsa hatta tutuğunuz her şeyde bunu hissedebiliyorsanız muhtemelen tiroid bezlerinizle ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. 100’ün üzerinde tiroid probleminden hangisine sahip olduğunuzu öğrenmek için vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmanız gerekir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...