Tgrt Haber

Binlerce yıllık şifa kaynağı elinizin altında! Bilim insanlarının öve öve bitiremediği 'ELMA SİRKESİ'

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2022 15:26 - Güncelleme : 22 May 2022 15:41
Elma sirkesi baştan ayağa sağladığı faydasıyla duyanları şaşkına çeviriyor.
elma sirkesi,reflü,diyabet

Antik çağlarda öksürük ve enfeksiyon tedavisinde kullanılan elma sirkesi günümüzde de bilim insanlarının dilinde düşmüyor. Reflüden kilo vermeye birçok derdin devası elma sirkesi duyanları hayrete düşürüyor. Pandemi sonrası her evde bulunan şifa kaynağına birlikte göz atalım.

Elma sirkesi baştan ayağa sağladığı faydasıyla duyanları şaşkına çeviriyor.

Elma sirkesi geçmişten günümüze şöhretini koruyan, pandemi nedeniyle her evde bulunan bir şifa kaynağıdır. Diyabet hastalarının vazgeçilmezi elma sirkesi saç bakımından reflüye pek çok faydasıyla bilinir. İşte bilim insanlarının her fırsatta övdüğü, yüzyıllık efsane elma sirkesi... 

ŞİFA KAYNAĞI ELMA SİRKESİ NEDİR?

Elma sirkesi, iki kez fermente edilmiş elma suyudur. Evde kendi imkanlarınızla ya da marketlerden temin edebileceğini elma sirkesi ile şifayı hem uygun fiyata hem de doğal yoldan elde edebilirsiniz. 

Elma sirkesi; bağışıklık sisteminize ve bağırsak sağlığınıza yardımcı olabilecek doğal probiyotikler ve içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudunuzun hücrelerine zarar vermesini önleyebilecek maddeler bulundurur. 

ELMA SİRKESİ FAYDALARI NELERDİR? 

Elma sirkesi kalori bakımından oldukça fakirdir. Aynı zamanda bol miktarda vitamin ve mineral içermez. Elma sirkesinin şöhreti içerdiği asetik asitten gelir. İşte her evin dolabında bulunan elma sirkesi faydaları: 

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR 

Elma sirkesi için en büyük sağlık iddialarından biri diyabet ve kan şekeri kontrolüdür. Uzmanlar yemekten sonra elma sirkesi tüketmenin kan şekerinizi (şekerinizi) düşürebileceğine yönelik çalışmalara dikkat çekiyor. Özellikle Tip 2 diyabetli veya prediyabetli kişiler için yararlı olabilir. Ancak elma sirkesi tek başına kan şekeri seviyenizi kontrol altında tutmaz. Elma sirkesi şekerinizi biraz düşürebilir ancak bu yeterli değildir. Diyabeti önlemek veya yönetmek için sağlıklı bir diyet ve egzersiz planı uygulamanız gerekir. 

Binlerce yıllık şifa kaynağı elinizin altında! Bilim insanlarının öve öve bitiremediği 'ELMA SİRKESİ'

REFLÜ ŞİFASI 

Reflü hastalığı, birçok insanın günlük hayatını olumsuz etkiler. Elma sirkesi ise reflü hastalığında muzdarip olanların adresidir. Elma sirkesinin mide ekşimesine iyi geldiği biliniyor. 

SAĞLIKLI KİLO VERME ŞİFRESİ 

Kilo vermeye çalışıyorsanız elma sirkesi sizin baş ucu şişeniz olabilir. Araştırmalar sağlıklı bir diyete elma sirkesi eklemenin insanların daha fazla kilo vermesine yardımcı olabileceğini gösteriyor. 

SAÇLARINIZI CANLANDIRIN 

Elma sirkesi saç problemi olanların koşarak temin etmesi gerekecek kadar saça yararı ile bilinir. Elma sirkesi; saçlarınızı canlı gösterirve daha hızlı uzamasına destek olur. Saç kırıklarını kısa sürede onarır. Her duş sonrası çıkmadna önce sulandırılmış elma sirkesi kulllanmak saç dibindeki yağ, kir gibi artıkları arındırır. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı hafifletir. Yumuşak saçların anahtarı elma sirkesini 3 SU 2 ELMA SİRKESİ oranında kullanın. 

SEBZELERİNİZİ TEMİZLEYİN 

Araştırmalar, üç bardak suya eklenen bir bardak sirkenin sebze ve meyve temizlemede sadece suyla yıkamaktan daha etkili olduğunu ortaya koydu. Özellikle temizlenmesi zor yeşillikleri elma sirkeli suda bekletmek zararlı bakterilerin yok edilmesine meyve sebzeyle taşınan hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur. 

ELMA SİRKESİ NASIL KULLANILIR? 

Elma sirkesi, turşulara ve salata soslarına lezzet katar. Tadını bozmayacak şekilde elma sirkesini yemeklerinize, soslarınıza ve çorbanıza ekleyebilirsiniz. Bunun yanında elma sirkesi ile detoks suları hazırlayabilir ve her sabah gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. 

ELMA SİRKESİNİN YAN ETKİLERİ NELERDİR? 

Elma sirkesi, diş minesini aşındıran yüksek bir asitliğe sahiptir ve bir kez yıprandığında geri alamazsınız. Bunun yanında elma sirkesini saf bir şekilde içerseniz yemek borunuza zarar verebilirsiniz. Elma sirkesini tüketirken bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı eklemeniz yeterlidir. Elma sirkesinin diğer olası yan etkileri şunlardır:

Düşük potasyum seviyeleri: 

Düşük potasyum seviyeniz (hipokalemi) varsa, durumu daha da kötüleştirebileceğinden elma sirkesi kullanmayın.

İlaçlarla etkileşimler: 

Elma sirkesi, insülin ve idrar söktürücü ilaçlar (su hapları) dahil olmak üzere bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Herhangi bir ilaç alıyorsanız, doktorunuza elma sirkesini güvenle alıp alamayacağınızı sorun.

Mide bulantısı ve kusma: 

Bazı insanlar elma sirkesinin tadını ve asitliğini tam anlamıyla hazmedemezler. Kendinizi hasta hissettiriyorsa, kullanmayı bırakın. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...