Tgrt Haber
07 Ekim 2022 14:24 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 15:36

Uzmanlar noktayı koydu: Hangisi daha sağlıklı savaşının kazananı yeşil elma mı kırmızı elma mı?

Yaz kış sevilerek tüketilen meyvelerden biri olan elmanın, daha sağlıklı olanı hangisi sorusuna uzmandan yanıt geldi. İngiltere’nin ünlü beslenme uzmanı Dr. Gillian McKeith, kırmızı elma ile yeşil elma arasındaki farktan ve hangisinin daha sağlıklı olduğundan söz etti.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Uzmanlar noktayı koydu: Hangisi daha sağlıklı savaşının kazananı yeşil elma mı kırmızı elma mı?
sağlık,elma,diyabet

Londra’daki McKeith Kliniği’nden beslenme uzmanı Dr. Gillian McKeith, elmaların renkleriyle besin değerleri arasında bir korelasyon olduğunu yeşil elmanın kırmızı elmaya nazaran daha yüksek lif oranına bunun yanı sıra daha az karbonhidrat ve şeker oranına sahip olduğunu belirtti. Ancak kırmızı elmadaki antioksidan ve polifenol seviyelerinin yeşil elmaya göre daha fazla olduğunu bildiren McKeith, özellikle diyabet hastalığı olanların yeşil elmayı tercih etmelerin daha sağlıklı bir tercih olacağını belirtti.

YEŞİL ELMA DAHA SAĞLIKLI

Elmalar zengin vitamin, polifenol ve antioksidan kaynağıdır. Kan basıncı, kan şekeri ve kolesterolü dengeleme konusunda da eşsiz meyvelerdendir. Kırmızı elmaların genel olarak daha tatlı olmasından dolayı daha çok tercih edildiği biliniyor. Ancak Yapılan araştırmalar yeşil elmaların kırmızı elmalardan biraz daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Yüksek oranda lif içeren yeşil elma, kan şekerini dengeleme konusunda daha başarılı. Ayrıca kırmızıya göre şeker ve karbonhidrat seviyesi daha düşük. Bu durumda yeşil elma sağlıklı beslenme listesine eklenmesi gereken meyve olarak tavsiye ediliyor.

Uzmanlar noktayı koydu: Hangisi daha sağlıklı savaşının kazananı yeşil elma mı kırmızı elma mı?

YEŞİL ELMANIN FAYDALARI

Daha düşük diyabet riski: 

Yeşil elmaların çözünür lifi, kırmızı elmadan biraz daha fazladır. Diyabet hastalarının ölümcül olabilen kan şekeri artışlarını önlemenin anahtarı olarak yeşil elma en faydalı meyvedir. Ayrıca yeşil elma, insülin direncini yönetmek için kan dolaşımında şekerin salınma hızını kontrol eder.

Sağlıklı bağırsaklar: 

Yeşil elma, bağırsakta iyi bakterileri besleyen ve antibiyotik olarak çalışan bir lif türü olan pektin açısından zengindir. Bu haliyle bağırsakları ve sindirimi destekler

Astım semptomlarının daha iyi yönetimi: 

Elmalardaki fitokimyasallar ve polifenoller, astım hastalığı veya solunum problemleri olanlar için özellikle faydalı olabilecek iyileştirici özelliklere sahiptir. Bu antioksidanlar, akciğerlerin genel işlevini iyileştirmeye yardımcı olur.

Cildi besler: 

Yoğun besin değeri nedeniyle yeşil elmalar cilt için tonla fayda sağlayabilir. Vitamin ve mineraller açısından zengin olan yeşil elmalar cilt üzerinde besleyici bir etkiye sahip olabilir ve cildi iyileştirebilir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...