Tgrt Haber

Geleneksel tıp uzmanı Aidin Salih'ten dinç vücut için sahur uyarısı! Limonlu su ve hurma detayı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
12 Mart 2024 17:59 - Güncelleme : 12 Mart 2024 18:02
Geleneksel tıp uzmanı Aidin Salih'ten dinç vücut için sahur uyarısı! Limonlu su ve hurma detayı

Aidin Salih yıllar önce Ramazanın en önemli öğünü olan sahurda tavsiyelere bulundu. Limonlu su ve hurma detayı dikkat çekti. Sünnet olan sahur hakkında Aidin Salih'in önerileri dünya çapında ses getirdi.

Geleneksel Tıp alanında uzmanı Aidin Salih, dünya çapında ses getirmiş bir isimdir. Aidin Salih, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında özellikle sahur hakkında açıklamalarda bulunmuş. Kitapları ve alternatif tıp alanında açıklamalarıyla tanınan Salih hanım, sahurun önemini hatırlattı. İnsan vücudu hakkında çeşitli araştırmaları olan Aidin Salih'in uyarısı bile İngiltere Tıp dergisine konu oldu. 

AİDİN SALİH'TEN SAHUR TAVSİYESİ

Aidin Salih öncelikle sahur yapmanın bir sünnet olduğunu hatırlattı. Salih, sahur vaktinin kahvaltı olduğunu hatırlatarak vücudun ihtiyacı olan vitamin değerlerini alınması gerektiğini hatırlattı. 

Sahur yapılmadığında kan şekeri düşer. Bu da oruç süresince baş dönmesine ve ağrılara neden olur. Kan şekerindeki dengesizlik üçün Salih özellikle hurma ve su tüketimini tavsiye eder. 

Geleneksel tıp uzmanı Aidin Salih'ten dinç vücut için sahur uyarısı! Limonlu su ve hurma detayı - 1. Resim

LİMONLU SU VE HURMA İKİLİSİ

 2016 Nobel Tıp Ödülüne layık görülen Aidin Salih, en dikkat çeken açıklaması ise su diyeti olmuştu. Bir insan vücudunun adeta yeniden oluşmasını sağlayan su diyeti bilimsel olarak da kanıtlanmıştı. Salih, özellikle limonlu suyun vücudu baştan sona yenilediği söyledi. Bu yüzden sahurda limonlu su ve hurma ile bağırsakların daha sağlıklı çalışacağını hatırlattı.

Geleneksel tıp uzmanı Aidin Salih'ten dinç vücut için sahur uyarısı! Limonlu su ve hurma detayı - 2. Resim

Sahur yapar yapmaz yatıldığında hazımsızlık yapıldığını hatırlatan Aidin Salih, hazımsızlık kan şekerinde düşme gibi sorunların yaşanmaması için lif bakımından zengin hurma ve kabuklu meyveler tüketilmesini tavsiye eder. Böylece ertesi gün oruç süresinde baş dönmesi gibi sorunlar yaşanmaz. 

Geleneksel tıp uzmanı Aidin Salih'ten dinç vücut için sahur uyarısı! Limonlu su ve hurma detayı - 3. Resim

 HCT yükselmesini sağlayan limonlu su hurma tam bir demir C vitamini deposu sağlar. Vücut bu ikili sayesinde hem demiri enzimler hem de C vitamini oranını artırarak hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...