Tgrt Haber
03 Eylül 2022 11:20 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 14:07

Gizemli virüs alarmı, kökeni bilinmiyor! Uzmanlar uyardı 

Arjantin’de kökeni bilinmeyen gizemli bir zatürre hastalığı nedeniyle 3 kişinin öldüğü ve 6 kişinin enfekte olduğu açıklandı. Vakaların artma ihtimaline karşın üst üste uyarılar geldi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
Gizemli virüs alarmı, kökeni bilinmiyor! Uzmanlar uyardı 
Virüs,Dünya Sağlık Örgütü

Arjantin’de yer alan Tucuman Eyaleti’nde kökeni bilinmeyen zatürre vakaları korkuya neden oldu. Salgın endişesinin arttığı ülkede zatürreden 3 kişi öldü, 6 kişi ise enfekte olduğu açıklandı. Kökeni bilinmeyen zatürre ile enfekte olan kişilerin Kovid-19, grip ve hantavirüs de dahil 30’dan fazla virüs ve bakteri testlerinin negatif çıktığını bildiren yetkililer, bunun da yeni bir virüse işaret ettiğini kaydetti. 

YENİ VİRÜS ŞÜPHESİ

Hastalığın, genellikle yeni viral salgınların kurbanları olan sağlık çalışanlarına bulaşması hastalığın yayılma hızının yüksek olabileceğini gösterdi. Vakaların karantinaya alındığı belirtildi. Tucumán Eyaleti Sağlık Bakanı Luis Medina Ruiz, gizemli pnömoniye (zatürre) yakalanan ilk 6 hastanın 18-22 Ağustos tarihleri arasında yoğun akciğer enfeksiyonu ile hastaneye başvurduklarını açıkladı.

Ruiz, “Bu hastaların ortak noktası, iki taraflı pnömoni ile şiddetli solunum rahatsızlığı ve Kovid-19’a çok benzeyen X-Ray görüntülerindeki benzerliktir. Ancak, hastaların ‘Kovid-19, soğuk algınlığı, hem A hem de B tipi grip’ dahil olmak üzere 30’dan fazla virüs ve bakteri için test edilmiş ve bunların hepsi negatif çıkmıştır” ifadelerini kullandı. 

Ruiz, hastalardan alınan numunelerin daha fazla analiz için Arjantin Ulusal Sağlık Laboratuarları’na gönderildiğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi’nin salgın istihbarat ekipleri gizemli pnömoni vakalarını izlediklerini duyurdu.

Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...