Tgrt Haber

Hayati değeri olan suyu şu durumlarda sakın içmeyin: Vebaya sebep oluyor, organları yaşlandırıyor, beyni etkiliyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
16 Eylül 2022 08:00 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 15:57
Hayati değeri olan suyu şu durumlarda sakın içmeyin: Vebaya sebep oluyor, organları yaşlandırıyor, beyni etkiliyor
su,sağlık

Vücut için en gerekli ve faydalı olan şeyin oksijenden sonra su olduğunu bilmeyen yok. İnsanların bütün biyolojik yaşamını ve tüm canlı faaliyetlerini ayakta tutan su, bazı durumlarda zararlı olabiliyor. Uzmanlardan bu konuyla ilgili önemli açıklamalar var. Hayati içeceğimiz olan suyu istisnai durumlarda tüketmek ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.

Uzmanlar hayati önemi olan suyu baz durumlarda tüketmeyi doğru bulmuyor. Öyle ki bu durumlarda su içmek önemli sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Yapılan araştırmalar yoğun egzersiz yaptığınızda, acı besinler tükettiğinizde ve yemeği fazla kaçırdığınız durumlarda  sutüketiminin insan vücuduna zarar verdiğini gösteriyor.

ACI YEDİKTEN SONRA

Acı yedikten sonra su içmek öncelikle acının etkisini arttırarak daha fazla yanmaya neden oluyor. Acıdan sonra  su içmenin sağlık için daha önemli bir sebebi bulunuyor. Acı yedikten sonra su içmek reflü ve gastrit gibi mide hastalıklarına aynı zamanda bağırsak rahatsızlıklarına yol açıyor.  

EGZERSİZDEN HEMEN SONRA

Egzersizden hemen sonra  su içmek dalak büyümesine, mide bulantısı ve baş dönmesine sebep olabiliyor. Ayrıca özellikle egzersizden sonra terlediğinizde sodyum ve potasyum kaybediyorsunuz. Bunların ikisi de vücudunuz için çok önemli ve kaybettiğiniz bu mineralleri yerine koymanız gerekiyor. Ancak bu mineralleri normal su ile yerine koymak imkânsız bunun için en iyi su maden suyudur.

Hayati değeri olan suyu şu durumlarda sakın içmeyin: Vebaya sebep oluyor, organları yaşlandırıyor, beyni etkiliyor

YEMEĞİ FAZLA KAÇIRDIYSANIZ

Uzmanlar, herhangi bir öğünde yemeği fazla kaçırdıysanız üzerine su içmenin son derece sakıncalı olduğunu söylüyor. Fazla yemek üzerine  su içmek şişkinliğe, gaza hatta mide ağrısı ve kramplara neden olabiliyor. Zaten başlı başına sakıncalı olan fazla yemekten hemen sonra suyu tüketmemeli, en az yarım saat beklemelisiniz.

KUSTUKTAN SONRA

Herhangi bir nedenle kustuktan hemen sonra  su içmenin veba hastalığına neden olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Ancak yapılan araştırmalar kusma sonrasında su içmeyi sağlıklı bulmuyor.

UYKU ARASINDA

Uyku arasında su içmek beyin fonksiyonlarını olumsuz yönde etkiliyor. Boş mideye uykudan kalkar kalkmaz gönderdiğiniz su sindirim sistemini zarar veriyor ve uyku arasında su içmek bir alışkanlık haline gelirse zaman içinde mide hastalıklarına neden oluyor.

SUYUN VÜCUDA FAYDALARI

Günde en az 2 litre su içmenin sağlığa olan faydalarına bilmeyen yoktur. Yüzde 70'inin su olduğu vücudumuz için su hayati bir sıvı. İşte suyun vücuda olumlu faydaları:

  • Eklemlerde ve omurgada bulunan kıkırdakların yaklaşık yüzde 80’i su içerir. Uzun süreli susuzluğa bağlı olarak azalan eklem sıvısı, ağrılara yol açabiliyor. Yeterli miktarda su tüketmek ise bu durumun önüne geçiyor.
  • Tüketilen besinlerin daha kolay sindirilmesine yardımcı oluyor.
  • Günlük su tüketiminizin az olması, cilt bozukluklarına ve kırışıklıklarla savaşıyor.
  • Kan basıncını düzenliyor. Vücudunuzda yeterli miktarda su olmaması durumunda kan basıncı dengeniz bozulabiliyor.
  • Su, şekerli içeceklerin yerine tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı oluyor. Yemeklerden önce su içmek, tokluk hissi veriyor ve fazla yemeyi önlüyor.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...