Tgrt Haber

Her lokması KANSER yapıyor, uzmanlar sakın yemeyin diye uyardı üstelik Türkiye’de çok tüketiliyor

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2022 12:12 - Güncelleme : 14 May 2022 12:21
Her lokması KANSER yapıyor, uzmanlar sakın yemeyin diye uyardı üstelik Türkiye’de çok tüketiliyor

Özellikle son zamanlarda sıklıkla görülen ve çağın hastalığı olarak nitelendiren kanser, tedavi edilmesi zor hastalıklardandır. Giderek artan kanserin nedeni tam olarak netlik göstermese de en büyük etken olarak sağlıksız beslenme, doğal olmayan gıdalar ve endüstriyel gıda sektörünün giderek artması gösterilebilir. Gıda sektörünün sağlık üzerindeki olumsuz etkileri kanserin en büyük etkeni olmasına karşı uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor. Üstelik Türkiye’de kanser riskini artıran gıdalar çok fazla tüketiliyor. İşte uzmanların sakın yemeyin diyerek uyardığı kanser riski yüksek gıdalar…

Sağlıklı bir yaşam sürmenin en önemli kuralı sağlıklı beslenmektir. Sağlıksız bir beslenme şekli ve sağlıksız gıdaların kanserin en önemli nedenlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Sinsice ilerleyen ve teşhisi oldukça zor olan kanserin giderek artması ise endüstriyel gıda sektörünün yoğunlaşmasıyla doğrudan ilişkilidir. Yapılan araştırmaların sonucu ise oldukça endişe verici boyutta. Uzmanlar ise ciddi uyarılarda bulunarak kanser riskini azaltmanın mümkün olduğunu belirtiyor. Uzmanlar kanser riski yüksek olan gıdalardan uzak durulması gerektiğinin altını çizerek bunlardan uzak durulması gerektiğini açıkladı. İşte uzak durulması ve asla yenmemesi gereken kanser etkili gıdalar

ALKO VE SİGARA TÜKETİMİ KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR

Kanser, çağımızda en sık rastlanan ve tedavisi en zor olan hastalıkların başında geliyor. Tedavi süreci oldukça zor olan kanserin teşhis edilmesi ise oldukça zor. Kanser belirtileri bazı kişilerde oldukça geç fark edilir ve tedavisi neredeyse imkansız hale gelir.

Her lokması KANSER yapıyor, uzmanlar sakın yemeyin diye uyardı üstelik Türkiye’de çok tüketiliyor

Kanserli hücrelerin büyümesi ne kadar fazla olursa tedaviye de o kadar dirençli hale gelir. Bu nedenle kanser tedavisinden çok kansere yakalanma riskini en aza indirecek önlemleri almak kritik bir önem taşıyor. Kanseri önlemenin en önemli yolu ise sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı bir beslenme düzeninin en önemli kuralı ise alkol ve sigaradan uzak bir yaşamın benimsenmesi. Yapılan araştırmalar alkol ve sigaranın kanser yapıcı oldukça fazla. Bu yüzden alkolsüz ve sigarasız bir yaşam sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en önemli ilk adımı.

HİDROJENİZE BİTKİSEL YAĞLAR PROSTAT KANSERİNİ GELİŞTİRİYOR

Kanserin net bir nedene bağlı olmamasına karşın araştırmalar hala sürerken yapılan çalışmalar gösteriyor ki kanserin en önemli etkenlerinden birisi sağlıksız ve yapay besin maddeleri. Kansere neden olan gıdaların başında hidrojenize bitkisel yağların sıklıkla gıda sektöründe kullanılması geliyor. Dr. Chaudry, gıda üreticilerinin gıdaları daha uzun süre taze tutmak için kullandığı bir tür yağ olan hidrojenize bitkisel yağların kanser riski için alarm zillerini artırdığını söyledi.

Her lokması KANSER yapıyor, uzmanlar sakın yemeyin diye uyardı üstelik Türkiye’de çok tüketiliyor

Kanser üzerinde önemli çalışmaları olan Dr. Earim Chaudry, Express’e verdiği demeçte, hidrojenize bitkisel yağların prostat kanseri geliştirme riskinin artmasıyla bağlantılı olduğunu bulan araştırmayı aktardı. Doktor, "Bu yağlar trans yağların bir sonucudur. Var olan en kötü yağ türü olarak bilinen trans yağların kansere, kalp hastalıklarına ve bağışıklık sistemi sorunlarına katkıda bulunduğu biliniyor. Dahası, bitkisel yağlar, kalp hastalığı ve kanserle bağlantılı sağlıksız omega-6 yağları ile yüklüdür." dedi.

SALAMURA BALIK MİDE KANSERİ İÇİN EN BÜYÜK RİSK FAKTÖRÜ

Trans yağlar dışında kansere davetiye çıkaran diğer gıdalar ise tuzlu ve salamura yiyecekler geliyor.  Doktor Chaudry, yapılan araştırmalar sonucunda tuzlu yiyeceklerin ciddi oranda kanser oluşumunu etkileyen bulgulara rastlandığını belirtti. Özellikle salamura sebzeler ve tuzlanmış veya salamura balıkların mide kanseri gelişimi için önemli bir risk faktörü olabileceğini söyleyen Chaudry, bu gıdalardan mutlaka uzak durulması gerektiğini aktardı.

Her lokması KANSER yapıyor, uzmanlar sakın yemeyin diye uyardı üstelik Türkiye’de çok tüketiliyor

RAFİNE ŞEKER KANSER HÜCRELERİNE NEDEN OLUYOR

Kansere davetiye neden olan en tehlikeli gıdaların arasında rafine şekerler bulunuyor. Yapılan araştırmalar rafine şekerin son derece riskli olduğunu kanıtlamış durumda. Uzmanlara göre; şeker kamışı, şeker pancarı ve mısır gibi gıdalardan elde edilen şekerden üretilen rafine şekerin dikkatli tüketilmesi gerekiyor.

Her lokması KANSER yapıyor, uzmanlar sakın yemeyin diye uyardı üstelik Türkiye’de çok tüketiliyor

Sadece kanser değil kalp hastalıkları ve obezite gibi tehlikeli hastalıklara neden olan rafine şeker sağlıklı bir yaşam için tamamen hayatınızdan çıkarılması gereken gıdalardan. Doktor Chaudry, "Rafine şekerlerin işlenmiş doğası, kanser hücrelerinin vücutta metabolize olmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra, bu şekerler kişinin obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı geliştirme riskini artırabilir." diyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...