Tgrt Haber
02 Eylül 2022 16:46 - Güncelleme : 02 Eylül 2022 16:53

Hızla yayılan gizemli bir hastalık uyarısı daha yapıldı: Enfekte sayısı sürekli artıyor

Covid-19’un etkileri halen devam ederken dünya yeni bir hastalık haberiyle endişeye kapıldı. İlk olarak Arjantin’de ortaya çıkan hastalığın semptomları zatürreye benziyor. Arjantin’in Tucuman eyaletinde görülen bu gizemli hastalık sonucu 3 kişi hayatını kaybetti ve 6 kişi enfekte oldu.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Hızla yayılan gizemli bir hastalık uyarısı daha yapıldı: Enfekte sayısı sürekli artıyor
gizemli zatürre,salgın,virüs

Covid-19 ve Maymun çiçeği gibi salgınlarla sarsılan dünya bu kez de gizemli bir hastalığın eşiğinde… İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, Arjantin’in Tucuman eyaletinde ortaya çıkan hastalığın semptomları zatürreye benziyor ancak çok daha tehlikeli olduğu düşünülüyor.

HASTALIĞA YAKALANANLARDA AKCİĞER ENFEKSİYONU GÖRÜLÜYOR

Uzmanlar hastalığa yakalanan kişilere koronavirüs ve grip testlerinin yapıldığını ancak sonuçların negatif çıktığını bildiriyor. Bu durumun yeni bir virüse işaret ettiğini belirten konunun uzmanları, hastalığa yakalanan kişilerin yoğun akciğer enfeksiyonu yaşadıklarını ve nefes almada güçlük çektiklerini belirtiyor. Ayrıca uzmanlar, hastaların ortak noktasının çift taraflı pnömoni (zatürre) ile şiddetli solunum rahatsızlığı olduğunu söylüyor.

Hızla yayılan gizemli bir hastalık uyarısı daha yapıldı: Enfekte sayısı sürekli artıyor

3 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ ENFEKTE OLDU

Sağlık yetkilileri, hastalık nedeniyle 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin ise 'kökeni bilinmeyen zatürre' ile enfekte olduğunu belirtiyor. Ölümler ve ortaya çıkan vakalar yeni bir salgın endişesine yol açtı. Diğer taraftan yetkililer, kusma, yüksek ateş ve ishal gibi belirti gösteren hastalığın nedenini araştırıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...