Tgrt Haber
29 May 2022 15:12 - Güncelleme : 29 May 2022 15:21

Pazartesi başlayıp salı biten diyet tembelliğine son! Bu 4 adımı takip ederek hızlıca kilo verin

Diyet listesi hazır ancak siz hazır değilseniz 4 davranışınızı değiştirerek kilo verme sürecinden daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Sabah motivasyonla başladığınız günün sonunda dışarıdan yemek söylüyor, öğün atlıyor, geceleri atıştırıyor ve ardından kilo vermediğiniz için kendinizi cezalandırıyor musunuz? İşte diyetisyenlerin garanti ettiği 4 kilo verdiren davranış….

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Kilo vermek konusunda ısrarcı olanların hayatına eklemesi gereken 4 davranış
diyet,kilo,diyetisyen
Kilo vermek konusunda ısrarcı olanların hayatına eklemesi gereken 4 davranış

Kilo vermek yalnızca yemekten kısmak değil aynı zamanda alışkanlıklarımızı ve kilo veren davranışlarımızı değiştirmektir. Pazartesi başladığınız diyet Salı olmadan bozuluyor, ödül günü diye ara verdiğiniz diyete tekrar başlayamıyorsanız hayatınzıdan bu 4 davranışı çıkarmanın zamanı çoktan gelmiş demektir. 

EVDE YEMEK YAPIN

Evde yemek yapmak hızlı, kolay ve ekonomik olabilir. Böylece fazla kalori, sodyum, şeker ve doymuş yağları kesmiş olursunuz. Uzmanlar böylece kilo verirken paranızın da cebinizde kalacağını ifade ediyor. 

Diyetisyenler kilo vermek istiyorsanız öğle yemeği için fast food ve kafeteryayı unutmanızı şiddetle tavsiye ediyor. Öğünler arasında acıkıyorsanız abur cubur tüketmek yerine yoğurt veya meyve takviyesi de yapmanızı öneriyor.

Pazartesi başlayıp salı biten diyet tembelliğine son! Bu 4 adımı takip ederek hızlıca kilo verin

ARA ATIŞTIRMALIKLARI ES GEÇMEYİN 

Öğün atlamak genellikle aşırı yemeye ve kötü yemek seçimlerine yol açar. Aceleyle karar verdiğiniz yemekler özellikle açken daha çok zarar verir. Çok acıkmış şekilde sağlıksız yiyeceklere saldırmak yerine gün içinde her dört ila beş saatte bir yemek veya atıştırmalık planlayabilirsiniz.

Öğün atlayan çoğu insan, sabahları -gece yemek yüzünden- tok uyanıyor. Yatmadan üç saat önce yemek yemeyi bırakarak bunu düzene sokabilir ve sağlık kilo verebilirsiniz. Uyandıktan sonraki bir veya iki saat içinde kahvaltı yapmayı atlamamak kendinize yapacağınız en iyi şeydir. Peki sağlıklı atıştırmalıklar ne olabilir? 

  • Bir parça meyve içeren bir protein içeceği veya barı
  • Meyveli katı haşlanmış yumurta veya bir parça tam tahıllı tost
  • ½ su bardağı süzme peynir ve ½ su bardağı taze veya dondurulmuş çilek
  • Badem veya ceviz ile doldurulmuş 1 kap yağsız yoğurdu
  • Yulaf ezmesini bir gece önceden de hazırlayabilirsiniz. Yulaf ezmesi, tarçın, kuru üzüm ve ceviz ölçün. Önce su ekleyin, ardından mikrodalga fırına koyun (veya bir gece önceden süt ekleyin ve soğuk yiyin).

GECE ACIKMAYA KARŞI SAĞLIKLI BESİNLER DENEYİN 

Kilo vermenin en büyük düşmanı gece geç saatlerde kilo yapmaya müsait sağlıksız yiyecekler tüketmektir. Gece geç saatlerde yeme alışkanlığını kırmak zor olabilir. Buna akşam yemeğinden sonra yemek yememe kuralı oluşturarak başlayın. Öncelikle, gün boyunca sağlıklı, besleyici yoğun bir diyet planı uyguladığınızdan emin olun, böylece akşam 9'a kadar açlıktan ölmezsiniz.

Yatmadan önce içeceğiniz bitki çayı ile rahatlayabilir ve açlığınız bastırabilirsiniz. Tüm bunlara rağmen aç hissediyorsanız düşük karbonhidrat atıştırmalıklar deneyebilirsiniz. İşte gece açıklamalarını kiloya çevirmeyecek besinler: 

  • Küçük bir yoğurt,
  • Ufak bir peyniri,
  • Karışık kuruyemiş,
  • Bir avuç çilek,

KENDİNİZE KARŞI POZİTİF OLUN

Uzmanlar diyetteki aksaklıkları zihinsel olarak eleştirmenin yeme alışkanlıklarınızda size yardımcı olmayacağını ve yalnızca stresinizi artıracağını söylüyor . Bununla birlikte, olumlu mesajlar sizi sakin tutacak ve zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

Kendinize ''Dün bu kadar çok tatlı yediğime inanamıyorum. Daha sağlıklı beslenmek istiyordum ama yapamıyorum. Sanırım pes edip Pazartesi günü yeniden başlayacağım'' diyerek kötü yorumlarda bulunmak yalnızca pes etmenizi ve kilo almanızı kolaylaştırır. 
 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...