Tgrt Haber

Sahurda mutlaka bunları tüketin! Karpuz yok portakal var

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: tgrthaber.com
07 Mart 2024 17:20 - Güncelleme : 14 Mart 2024 22:15
Kalp Hastaları, Ramazan, Beslenme

Kalp hastalarının Ramazan ayı boyunca beslenme rutinleri çok önemlidir. Oruç tutan kalp hastalarının düzenli ve dengeli beslendiği takdirde sağlık problemi yaşama riski de en aza iner. Kalp hastalarını oruç tutması halinde sağlığa olumsuz bir etki etmeyeceği uzman isimler tarafından açıklandı.

11 ayın sultanı Ramazan'a kısa bir süre kala, oruç tutmak isteyen kalp hastaları, beslenme rutinleri için doktorun kapısını çaldı. Kalp hastaları sahurda gün boyu vücutlarında gerekli olan vitamin ve mineralleri almaları gerekir. 

KALP HASTALARI SAHURDA NELER TÜKETMELİ?

TGRT Haber.com'dan Dilek Ulusan'ın haberine göre; Türkiye Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kahraman Coşansu kalp hastalarının sahurda dengeli beslenmenin önemli olduğunu belirterek, “Onun dışında beslenmede özellikle işlenmiş karbonhidratlardan çok protein özellikle sıvı gıdalarla başlamak çok yararlıdır. Daha sonra kısa bir ara vererek daha sonra asıl besine geçmekte fayda var. Lifli gıdaların tüketilmesi. Meyve ve sebzelerin tüketilmesi uygunu olacaktır. Bunun dışında özellikle sıvı tüketimin iftarla sahur arasındaki dönemde düzenli olması ama yüklenmeden yeterli miktarda olacak şekilde tüketilmesi uygun olacaktır.”  dedi.

Kalp hastaları sahurda neler tüketmeli? - 1. Resim

KALP HASTALARI RAMAZANDA NASIL BESLENMELİ?

Oruç tutan kalp hastaları sahuru yapmalıdır. Akşam yemeği sonrası sahur yapmadan oruç tutan kişiler, gün boyu sağlık problemi yaşar. Gün boyunca alınmayan besin öğelerini yavaş yavaş aralıklarla sahura kadar tüketmemiz gerekir. Elma, yumurta, havuç, mor lahana, süt gibi ürünler tüketilmeli bol bol. Özellikle sahur vaktinde orta haşlanmış yumurta ceviz avokado besinleri damarların tıkanmasını önler. Kış mevsimine denk gelen Ramazan da bol bol portakal tüketilmeli. Bu Ramazanın meyvesi karpuz değil portakal. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...