Tgrt Haber
23 Haziran 2022 17:13 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 17:21

ABD'li babadan yüreklere dokunan fedakarlık, 10 yıl uzattığı saçını kızı için kesti

ABD’de yaşayan Kevin Stokes, dördüncü evre kanser hastası olan bir yaşındaki kızına destek olmak için 10 yıl boyunca ‘dreadlock’ tarzı uzattığı saçlarını kesti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: ABC News
ABD'li babadan yüreklere dokunan fedakarlık, 10 yıl uzattığı saçını kızı için kesti
Kanser,Kemoterapi,Saç

ABD'nin Güney Bölgesi'ndeki Arkansas’ta yaşayan bir baba bir yaşındaki dördüncü evre kanser hastası olan ve tedavi gören kızına destek olmak için ‘dreadlock’ tarzı uzattığı saçlarını kesti. 32 yaşındaki Kevin Stokes, iki ay önce kemoterapiye başladıktan sonra saçlarını kaybeden küçük kızı Nova'yı motive etmek için saçlarını kesme kararı aldı.

BİR YAŞINDA VE 4. EVRE KANSER HASTASI

Ulusal Kanser Enstitüsü'ne göre, küçük kız Nova'ya Mart ayında küçük çocukların sinir hücrelerini etkileyebilen bir kanser türü olan 4. evre nöroblastom teşhisi kondu. 9 aylıkken konulan teşhisin ardından kemoterapi gören küçük kızın saçları hızlıca döküldü.  Nova'nın annesi Nicolette Stokes, yerel bir gazeteye verdiği demeçte, "Kızım bütün gün iyiydi ancak akşam olunca yorgun görünüyordu. Midesinin biraz şişmiş olduğunu fark ettik ve bir anda tepkisiz kaldığı için onu acil servise götürdük. Kötü haberi aldığımızda açıkçası perişan olduk" dedi. Kevin Stokes, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim için gerçekten şok oldu çünkü onu acil servise götürdüğümüzde kendini iyi hissetmediğini biliyorduk. Kanser doktorların da bizim de aklımızdaki son şeydi."

10 YILDIR SAÇLARIMI UZATIYORUM

İki çocuk babası Stokes, "Bizim için çok duygusal bir gündü. Her şey çok hızlı oldu. Dürüst olmak gerekirse her şey bir gün içinde oldu. Saçı bir dökülmeye başladı ve bir gün sonra keldi" dedi. Baba Stokes, saçlarını kesme kararını şöyle açıkladı:  "2012'de uzatmaya başladım. Her zaman saçlarımın uzamasını istedim, bu yüzden onları uzatmak için bir fırsattı. Ayrıca saçımı kestirmek gibi bir planım da yoktu. Ama bu durum başımıza geldiğinde yapmam gereken bir şeymiş gibi hissettim."

 

Kaynak: ABC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...