Tgrt Haber
12 Kasım 2020 06:56

Koronavirüslebirlikte ağrılı tiroit hastalığı arttı

Koronavirüsle birlikte ağrılı tiroit hastalığının arttığını belirten Dr. Esra Tutal, "Ağrının yanı sıra yorgunluk, eklem ağrısı, kas ağrısı, hafif ateş gibi grip benzeri belirtiler de olur" dedi.

Koronavirüslebirlikte ağrılı tiroit hastalığı arttı
tiroit

Covid-19 enfeksiyonunun ağrılı tiroit iltihabı (Subakut tiroidit) görülme sıklığını artırdığını söyleyen endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı Dr. Esra Tutal, "Grip virüsü ve diğer virüslerin yanı sıra bu dönem çok sık karşılaştığımız koronavirüs enfeksiyonu bu hastalığa sebep olabiliyor. Hatta Covid-19’u belirtisiz geçirdikten sonra bile hastalarda ‘subakut tiroidit’ gelişebiliyor. Boyun ön bölgesinde tiroit bezinin olduğu bölgede kulağa vuran, yutkunmakla artan bir ağrı vardır. Ağrının yanı sıra yorgunluk, eklem ağrısı, kas ağrısı, hafif ateş gibi grip benzeri belirtiler de olur” dedi.

 

ZİYNETİ KOCABIYIK/ Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...