Tgrt Haber
06 Ekim 2022 16:36 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 18:15

MHRS'de 'ek randevu' dönemi başladı: Birden fazla hasta aynı dakikaya alabilecek

Hastane randevularında yaşanan yoğunluk nedeniyle gelen şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı, randevu bulamayan hastalara ek randevu hizmeti sundu. Buna göre aynı saat ve dakikaya birden fazla randevu alınabilirken uygulamanın nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
MHRS'de 'ek randevu' dönemi başladı: Birden fazla hasta aynı dakikaya alabilecek
Sağlık Bakanlığı,MHRS

Son dönemde hastaneler için randevularda yaşanan yoğunluk nedeniyle gelen şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı, harekete geçti. Randevu alamayan vatandaşlar için ek randevu dönemi başladı. Buna göre aynı saat ve dakikaya birden fazla hasta randevu alabilecek.

NTV'den Melike Şahin'in haberine göre, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, insanların da randevu almakta zorluk çekmesinden dolayı bakanlığın böyle bir uygulamaya gittiğini söyledi.

Yiğit, ek randevu sistemiyle ilgili “4 bin randevu alınan bir hastanede bine yakın hasta o gün gelmemiş oluyor. Hastane başına yüzde 5 civarı ek randevu düşüyor" dedi.

GELMEYEN HASTANIN YERİNE BAŞKASI ÇAĞRILIYOR

Ek randevu sisteminin nasıl çalıştığını ve kontenjanının nasıl belirlendiğini de anlatan Yiğit, "O branşa o polikliniğe geçmiş günlerde her gün 50 randevu veriliyor ama mesela bir ay boyunca her gün 10 hasta gelmemiş diyelim bunların hesapları sistemde var. O tip polikliniklere ek randevu veriliyor" şeklinde konuştu.

RANDEVUSUZ GELSEDE GERİ ÇEVRİLMEMELİ

Aynı saatteki randevularda iptal olmazsa ne yapılacağını anlatan Prof. Dr. Yiğit, "Randevusuz da olsa hastalara bir şekilde ihtiyacı varsa hastanın geri çevirmemek hastanın esas amacımız ona yönelik de bir planımız da vardı zaten. Dolayısıyla bu hastalar randevusuz gelmiş gibi de kabul edilip o B planı çerçevesinde uygulanabilir diye düşünüyorum, bir şekilde muayene ettirilebilir" diye belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...