Tgrt Haber

Gribi bıçak gibi kesiyor, akciğerleri tertemiz yapıyor! İşte öksürük şurubundan katbekat etkili şifalı doğal şurup tarifi

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
14 Mart 2023 10:52 - Güncelleme : 14 Mart 2023 12:02
Gribi bıçak gibi kesiyor, akciğerleri tertemiz yapıyor! İşte öksürük şurubundan katbekat etkili şifalı doğal şurup tarifi
sağlık,kozalak,kozalak şurubu

Herkesin bilmediği doğal, mis kokulu ve şifa kaynağı bir bitkiden söz ediyoruz. Öyle ki bu bitki, nefes açmada, üst solunum yollarını tedavi etmede ve akciğerleri temizlemede birçok ilaçtan daha önemli rol oynuyor. Peki bitkiyi nasıl ve ne sıklıkta tüketmeliyiz? İşte detaylar…

Soğuk havaların geri geldiği bugünlerde bağışıklığı güçlendiren, solunum yolu hastalıklarından koruyan ve var olan grip, nezle gibi rahatsızlıklara iyi gelen doğal bir şeylere ihtiyaç duyuyoruz. İnsanların en sık yakalandığı üst solunum yolu hastalıklarını bıçak gibi kesen ve birçok insanın bilmediği doğal bir şifa kaynağı bulunuyor. Öksürüğe, astıma, bronşite ve gribe ilaç olan çam kozalağı sigara içenlere bile şifa oluyor. İçeriğindeki yağlar sayesinde akciğerleri temizleyen çam kozalağını evde şurup yaparak tüketmek mümkün.

ÇAM KOZALAĞININ FAYDALARI

Vücudun ihtiyacı olan mineralleri bünyesinde barındıran çam kozalağı, içerdiği yağlar sayesinde enfeksiyonlarla mücadele ediyor.

Sigara içenlerin akciğerlerinizi temizleyen çam kozalağı, rahat nefes almanıza yardımcı oluyor.

Vücut direncini arttırarak hastalıklarla savaşıyor.

Çam kozalağı yağı saçlara sürüldüğünde, saçı besliyor ve parlaklık kazandırıyor.

Kokusuyla stresli günlerde enerji ve huzur veriyor. Stres giderici bir özellik taşıyor.

Metabolik sorunlarda doktor onayıyla beslenmenize eklemeniz bu sorunla mücadele etmenize yardımcı oluyor.

Gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarına iyi geliyor.

Antioksidan açısından zengin olan çam kozalağı vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Kanı temizliyor.

Ciltteki ölü hücreleri temizliyor.

Gribi bıçak gibi kesiyor, akciğerleri tertemiz yapıyor! İşte öksürük şurubundan katbekat etkili şifalı doğal şurup tarifi

ÇAM KOZALAĞI NASIL TÜKETİLİR? ŞURUBU NASIL YAPILIR?

Çam kozalağı doğrudan yenilemeyen bir bitki olduğundan tüketimi şurubu yapılarak oluyor. Çam kozalağı şurubuna çam kozalağı çayı da denilebiliyor. İşte çam kozalağı şurubu ya da çayının tarifi…

Kozalaklar su dolu tencereye konulur ve kaynatılır.

Kozalaklar yumuşadığında su süzülür.

Kozalaktan elde edilen suya bal eklenir. Bu şekilde çam kozalağı şurubu hazır hale gelir.

Günde 3 kaşık tüketilir.

Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar için kullanım öncesi doktorunuza danışmanız önerilir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...