Tgrt Haber

Pandemi hasta etti, en çok fıtık ve kireçlenme yaptı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2022 15:57 - Güncelleme : 14 Temmuz 2022 16:11
Pandemi,Koronavirüs,Fıtık,Boyun fıtığı,Kireçlenme

Kovid-19 pandemisi yavaşlarken geride çeşitli nedenlerle bol bol hastalık bıraktı. Kiminin psikolojisi bozuldu kimi aşırı kilo aldı kimi fıtık oldu. Bunların başında ise bu süreçteki kısıtlamalardan dolayı canı sıkıldıkça evdeki eşyaların yerini değiştiren ev kadınları geliyor. Ev kadınlarında boyun, sırt ve bel fıtığı sıklıkla rastlanıyor. Öte yandan erkeklerde ise spor takıntısı fıtık ve kireçlenme yapıyor. 

Yaklaşık 3 yıldır hayatımızı felç eden Covid-19 pandemisi yavaşlarken geride bol bol hastalık bıraktı. İnsanların psikolojisinin bozulmasından fıtığa, aşırı kilo almaktan kalp damar hastalıklarına, kireçlenmeden diyabete kadar pek çok hastalık daha yoğun görülmeye başlandı.  Ancak pandemi kısıtlamalarından dolayı canı sıkılan ev kadınları eşyaları değiştirirken ya kendilerini yaraladı ya da fıtık oldu. Erkeklerde ise spor takıntısı ile beraber bel, sırt ve boyun fıtıkları gelişti. 

SPOT TAKINTISI HASTA EDİYOR 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hava Niyazioğlu, son zamanlarda fıtık ve kireçlenme hastalığında artış olduğunu söyledi. Aşırı spor ve yanlış hareketlerin hastalığa neden olduğunu belirten Niyazioğlu, bu durumun daha çok erkeklerde meydana geldiğinin altınız çizdi. “Gençlerde spor takıntısı var” diyen Niyazioğlu, bazı erkeklerin bir günde 3 çeşit spora yaptıklarını kaydederek “Uyarılarımızı dinlemeyen hastalar ameliyata kadar gidiyor. Ancak uyarılarımızı dinleyip bir daha fıtığı tekrarlamayan hastalarımız da var” dedi. 

EŞYA YERİ DEĞİŞTİRMEK FITIK YAPIYOR

Niyazioğlu, “Pandemi döneminde bazı kişiler çok fazla hareket etti. Ev hanımları geliyorlar, boyun, bel ve sırt bölgesinde beklemediğimiz kadar fıtık tespit ediyoruz. Eşyaları ev içinde aşırı değiştiren kadınlar ani ve yanlış hareketler dolayısıyla hastalık sahibi oluyor. Ev hanımları bu kadar eşya değiştirdikleri takdirde bel, sırt ve boyun fıtıklarına açık olmaya devam edecek” dedi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...