Tgrt Haber
11 Ocak 2022 12:16

Pfizer'dan Omicron aşısı açıklaması: 4. doza gerek kalmayabilir

Pfizer İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla, Koronavirüs’ün en bulaşıcı varyantı Omicron ve diğer varyantları için 4. doza gerek olmayabileceğini açıkladı.

Pfizer'dan Omicron aşısı açıklaması: 4. doza gerek kalmayabilir
Koronavirüs,Pfizer,Omicron

Dünyada Koronavirüs ve yeni varyantı Omicron’a karşı mücadele devam ediyor. Pfizer İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla Bourla, "Dördüncü bir takviyeye gerek var mı bilmiyorum, bunun test edilmesi gerekir" açıklamasından bulundu. Bourla, Covid-19 aşısının Omicron ve diğer varyantlara karşı etkili yeni bir versiyonu için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Pfizer'dan Omicron aşısı açıklaması: 4. doza gerek kalmayabilir

2022 BAHARINDA BAĞIŞIKLIK DÜŞEBİLİR 

Bourla'nın açıklamaları, Omicron varyantının etkisiyle bazı ülkeler ikinci bir takviye aşı yapılması konusunda çalıştıkları döneme denk geldi. Moderna'nın tepe yöneticisi Stephen Bancel ise şu an yapılmakta olan takviye dozların etkinliğinin 2022 yılının sonbahar aylarında azalacağını ve bu nedenle bir doz aşıya daha ihtiyaç bulunacağını söylemişti. Moderna kasım ayında yaptığı açıklamada Omicron varyantına özel bir hatırlatma dozu geliştireceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...