Tgrt Haber

Sağlık Bakanlığı'ndan gençler için yeni aşı kampanyası: Youtuber'larla iş birliği yapıldı

03 Kasım 2021 17:05
Sağlık Bakanlığı'ndan gençler için yeni aşı kampanyası: Youtuber'larla iş birliği yapıldı
koronavirüs aşısı,,kovid-19 aşısı,,sağlık bakanlığı,,youtuber,

Sağlık Bakanlığı, aşılamanın genç nüfusta yetersiz olması ve bu sebeple hastalığa yakalanma oranının düşük yaş gruplarında artış göstermesi üzerine yeni bir kampanyayı hayata geçirdi. Ünlü Youtube fenomenleri ile Bilim Kurulu üyelerini bir araya getiren kampanya kapsamında, 'Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol' temal videolar hazırlandı.

Sağlık Bakanlığı, genç nüfusta aşılama oranını yükseltmek ve Kovid-19 aşıları hakkında kullanıcıları bilgilendirmek ile sıkça sorulan soruları cevaplamak için Youtuber'larla iş birliğine gitti.  Proje kapsamında YouTube içerik üreticileri ile Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya gelerek, “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla videolar hazırlandı.

HEDEF TOPLUMUN TAMAMININ AŞILANMASI

Kovid-19 aşılarının tüm dünyada sağlık otoriteleri tarafından onaylanması ile hedef toplumun tamamının aşılanmasını sağlamak oldu. Yetişkin nüfusun büyük oranda aşılanmasının ardından hastalığa yakalanma oranı genç yaş grubunda artmaya başladı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, YouTube ile Kovid-19 aşıları hakkında kullanıcıları bilgilendirmek ve bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için bir proje hayata geçirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan gençler için yeni aşı kampanyası: Youtuber'larla iş birliği yapıldı
Bilim Kurulu üyeleri, Youtuber'ların sorularını cevapladı.

GOOGLE'DA EN ÇOK ARANAN SORULAR SORULDU

“Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” projesi kapsamında hazırlanan videolarda YouTube’un sevilen içerik üreticileri, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle Kovid-19 hastalığı ve aşıları hakkında merak edilen konular üzerine konuşarak, uzmanlara Google’da en çok aranan soruları sordu.

Sağlık Bakanlığı'ndan gençler için yeni aşı kampanyası: Youtuber'larla iş birliği yapıldı
Videolar internetten erişime açıldı.

İNTERNETTEN ERİŞİME AÇILDI

Orkun Işıtmak ve Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Enes Batur ve Prof. Dr. Ateş Kara, Alper Rende ve Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Betül Çakmak ve Prof. Dr. Levent Akın, Refika Birgül ve Prof. Dr. Hasan Tezer’in Kovid-19 aşıları hakkında sohbet ettiği videolar, Sağlık Bakanlığı YouTube kanalından, YouTube Türkiye resmi kanalından ve www.youtube.com/asiolsevdiklerineyakinol linkinden izlenebilecek.

Videoları izlemek için TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...