Tgrt Haber
06 Kasım 2021 20:17

Son dakika! 6 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısında düşüş var

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 6 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 27 bin 474 yeni vaka tespit edilirken, 203 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısında düne göre düşüş yaşanması dikkat çekti.

Son dakika! 6 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısında düşüş var
Sağlık Bakanlığı,koronavirüs,tablo

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 6 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 27 bin 474 yeni vaka tespit edilirken, 203 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısında düne göre düşüş yaşanması dikkat çekti. Bir günde toplam 358 bin 326 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 30 bin 584 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,19 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,59 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 117 milyon 311 bin 720 ’e yükseldi.

AŞILAMADA SIRALAMA DEĞİŞMEDİ

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya Muğla, Kırklareli Osmaniye, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 54,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA AŞI OLANLARI ÖRNEK GÖSTERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hedeflediğimiz aşı başarısına ulaşabilmiş değiliz. Aşı kararsızlığı bunun önemli nedenleri arasında. İlk dozu olmayanlar ve ikinci dozu erteleyenler konuyu sürüncemede bırakmayıp, ciddiyetle ele almalı. Bilgi kaynağımız bilim insanları, yüzde 79’un kararıysa hepimize örnek olmalı” dedi.

6 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 6 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısında düşüş var

5 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan koronavirüs tablosuna göre; 28 bin 193 yeni vaka tespit edilirken, 198 kişi hayatını kaybetti. 

Son dakika! 6 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısında düşüş var

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...