Tgrt Haber
04 Haziran 2022 21:21 - Güncelleme : 04 Haziran 2022 22:20

Son dakika! Bakan Koca açıkladı: Maymun çiçeği hastalığı görülen kimse yok

Son dakika haberi: İstanbul’da, maymun çiçeği hastası olduğu öne sürülen 4 kişinin testleri negatif çıktı. Sağlık Bakanı Koca, vatandaşların kaygıya kapılmamaları tavsiyesinde bulundu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.
maymun çiçeği,fahrettin koca
Virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da Maymun Çiçeği şüphesi bulunan 4 kişinin test sonucunun negatif olduğunu ve Türkiye'de maymun çiçeği tanısı konmuş hasta bulunmadığını açıkladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

İstanbul’da, Maymun Çiçeği hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 kişi için gerekli testler yapılmış, 4’ünün de test sonucu negatif çıkmıştır. Türkiye’de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. 'Ya öyleyse' gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Virüsün Kongo türünün yüzde 10'a kadar ölüm riski bulunurken, Batı Afrika türünün her 2 vakadan birinde yüzde bir ölüm oranına sahip olduğu biliniyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi 4 Haziran 2022 22:52

Valla her şey çıkar kayametin alametleri Allah hakkımızda hayirlisini eylesin

Sonraki Haber Yükleniyor...