Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 17:41

Son dakika... Bakan Koca'dan aşı açıklaması

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde iki doz aşısını yaptıranların sayısının 30 milyona ulaştığını bildirdi.

Son dakika... Bakan Koca'dan aşı açıklaması
sağlık bakanı,fahrettin koca,aşı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

2 DOZ AŞI YAPTIRANLARIN SAYISI 30 MİLYON

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Fahrettin Koca, "2 doz aşısını yaptıranların sayısı 30 milyona ulaştı. 18 yaş ve üstü 62 milyon olarak, yarıya yakınımız sağlığımızı koruyacak kararı çift doz aşıyla uygulamış durumdayız. İlk dozu olanlar ikinciyi ertelemesin" ifadeleri kullandı. Aşı karşıtlarına da çağrıda bulunan Koca, "Hiç aşı olmayanlar harekete geçsin. Sağlık için birlik şart" dedi.

"AŞI OLMAMIŞSAK HAREKETE GEÇELİM"

Bu açıklamadan kısa süre sonra yeni bir paylaşım yapan Bakan Koca, ilk doz aşısını yaptıranların sayısının 42 milyonu geçtiğini duyurup "18 yaş ve üstü 62 milyon olarak, üçte ikimiz sağlığımızı koruyacak kararı uygulamaya koymuş durumdayız. İkinci dozu yaptırmamışsak zamanında yaptıralım. Hiç aşı olmamışsak harekete geçelim. Sağlık için birlik şart" mesajını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...