Tgrt Haber

Son dakika: Bilim Kurulu toplanıyor

29 Eylül 2021 09:03
Son dakika: Bilim Kurulu toplanıyor
Bilim Kurulu,sağlık bakanlığı,fahrettin koca

Son dakika: Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17:00’de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bilim kurulu bugün toplanıyor. Saat 17.00’de başlayacak toplantıda koronavirüs vakalarında artış gündemde yer alacak. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu. Vaka sayısında artışa dikkat çeken Koca, yüz yüze eğitimin devam edeceğini ve okulların kapatılmayacağını belirtti.

GENÇLERDE VAKA SAYISI ARTIYOR

Okulların 3 hafta açık kalmasıyla 0-17 yaş arasındaki vaka sayısının 1 kat daha arttığını belirten Bakan Koca, "Yani ortalama aktif vakamız 400 bin civarında, 400 bin diyelim. 4'te 1'i 0-17 yaş grubunda yani yüzde 25'i. Daha önce yüzde 10-11 oranındaydı ama bu vaka sayılarındaki artış, hastane yatışına yüzde 10 oranında yansıdı. Yoğun bakım ve entübe sayılarına yansımadı. Tedirgin olunacak bir durum yok. Bu vaka artışı hastane yükünün artışına sebep olmuyor veya yoğun bakım ve entübe sayılarını değiştirmedi.

YERLİ AŞI DA GÜNDEMDE OLACAK

Her hafta belirli aralıklarla gerçekleşen kritik toplantıda vaka sayısındaki son durum görüşülecek. Yüz yüze eğitim ve yerli aşı çalışmalarının Bilim Kurulu Toplantısı'nın ana gündem maddesi olması ön görülüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...