Tgrt Haber
18 May 2021 08:26

Üçüncü doz Kovid-19 aşısı gerekebilir

Almanya'dan koronavirüs aşısına ilişkin flaş bir açıklama geldi. Bilim insanları 2 doz aşının yeterli olmayabileceğini ve üçüncü dozun gerekebileceğini söyledi.

Üçüncü doz Kovid-19 aşısı gerekebilir
koronavirüs aşısı,,üçüncü doz,,hatılatma dozu,,rapel,

Almanya'da yetkili bir isim tarafından koronavirüs aşısına ilişkin üçüncü doz aşının gerekebileceğine dair açıklama yapıldı. 

İkinci dozun etkisini belli bir süre sonra kaybedeceğini vurgulayan bilim insanları 3. dozun gerekebileceğini açıkladı.

ÜÇÜNCÜ DOZ GEREKEBİLİR

Almanya'da Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıları inceleme ve onaylamaktan sorumlu Robert Koch Enstitüsü Aşı Komisyonu Başkanı Thomas Mertens aşıya ilişkin konuştu. Mertens, iki doz aşı yaptıranların gelecek yıl üçüncü doz aşı olmaları gerekebileceğini ifade etti.

ÜÇÜNCÜ DOZ YERLİ AŞIYLA YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de rapel yani hatırlatma dozu olarak önerilen üçüncü dozun yerli aşıyla yapılacağını söylemişti. Bakan Koca, ayrıca üçüncü dozun ne zaman yapılması gerektiğinin kararını Bilim Kurulu'nun vereceğini de açıklamıştı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...