Tgrt Haber

Çok çarpıcı bir araştırma! Uzmanlar uyardı: Menopoz ile 'Uzun Covid' karıştırılmasın

04 Kasım 2021 16:51
Çok çarpıcı bir araştırma! Uzmanlar uyardı: Menopoz ile 'Uzun Covid' karıştırılmasın
Menopoz,Covid-19,Korona,Coronavirüs

“Uzun Covid” ile ilgili yapılan bir araştırma çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Menopoz belirtileri ile 'Uzun Covid' belirtilerinin benzer olduğu tespit edildi. Araştırmayı yapan uzmanlar kadınları uyardı.

Covid-19’u anlamak ve insan üzerine etkilerini belirlemek için dünyada pek çok araştırma yapılıyor. Manchester ve Warwick Üniversiteleri tarafından yapılan araştırmaya göre menopoz belirtileri ile “Uzun Covid” belirtileri birbirine çok benziyor. “Uzun Covid”,  hastanın virüsle savaştıktan sonra 12 ayı aşan sürede çeşitli kalıcı semptomlar yaşaması olarak tanımlanıyor. “Uzun Covid”de hastalar kalıcı yorgunluk, uyku sorunları ve beyin sisinden şikayet ediyorlar. 

MENOPOZA “UZUN COVİD” TANISI KONABİLİR 

Ulusal Sağlık Araştırmaları Enstitüsü'nde menopoz uzmanı Dr. Louise Newson ve Warwick Tıp Okulu'ndan bir virolog Prof. Lawrence Young’ın yazdığı bilimsel yazıda şu görüşe yer verildi: “Uzun süreli Covid'in birçok belirtisi, her ikisi de her yaştan kadını etkileyen perimenopoz ve menopoz ile önemli ölçüde örtüşüyor. Böyle bir örtüşme tanı belirsizliği meydana getirebilir. Perimenopoz ve menopoz semptomlarını güvenli ve etkili hormon replasman tedavisi (HRT) ile tedavi etme fırsatı sunduğundan klinisyenlerin bu ek tanıyı değerlendirmesini gerektirir. Bu örtüşmenin farkına varılamaması, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı etkileyen birçok zayıflatıcı semptomu tedavi etme fırsatını kaçırıyor. Ayrıca perimenopoz ve menopoz semptomları olan kadınlara uzun süreli Covid teşhisi konmasına neden olabilir” 

Çok çarpıcı bir araştırma! Uzmanlar uyardı: Menopoz ile 'Uzun Covid' karıştırılmasın

ÖSTROJEN COVİD’İ ETKİLİYOR

King's College London'dan geçen yıl Aralık ayında yayınlanan bir makale, menopoz ve Covid arasında bir bağlantı olabileceğini öne sürdü. Daha düşük östrojen seviyelerine sahip olan menopoz sonrası kadınların virüsü yakalama riskinin daha yüksek olduğunu gösterdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...