Tgrt Haber

Yapay Zeka bilgi kirliliğini mi artırdı? "Neden sürekli başım dönüyor?" Hastalık teşhisinde yeni devir

13 Şubat 2024 13:54 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 14:00
Yapay Zeka bilgi kirliliğini mi artırdı? "Neden sürekli başım dönüyor?" Hastalık teşhisinde yeni devir
yapay zeka hastalık,yapay zeka

Geleceğin en sık kullanılacak programlarından biri olan yapay zeka korkutmaya başladı. Vatandaşların yapay zeka üzerinden yaptığı hastalık teşhisleri bazı risklere neden oldu. İşte yapay zekanın getireceği riskli hastalıklar...

Her alanda kullanılan yapay zeka bu kez korkutmaya başladı. Vatandaşların hastalıklarının teşhisi için yapay zekadan destek alması hastalıkların uzun vadede tedavi oranını düşürdü. Acillerde ve hastalıklarda yaşanan artış sonrası oklar yapay zekanın yanlış kullanılmasına yöneltildi. En sık aratılan konulardan biri olan "Neden sürekli başım dönüyor?" sorusu üzerinden ortaya çıkan bu gerçeklik yapay zekanın yanlış kullanımının kötü sonuçları ortaya çıktı. Dijital sohbet ortamında başlatılan bir konuşmada vatandaşların çoğu hastalıklarına yönelik yaşadıkları belirtileri yapay zekaya sordukları ortaya çıktı. Ancak belirtiler doğrultusunda veri tabanında işlenmiş bilgiler doğrultusunda cevap veren yapay zekanın yönlendirilmesi uzmanlar tarafından panikle karşılandı. 

Yapay Zeka bilgi kirliliğini mi artırdı? "Neden sürekli başım dönüyor?" Hastalık teşhisinde yeni devir - 1. Resim

YAPAY ZEKA BİLGİ KİRLİLİĞİNE Mİ YOL AÇIYOR?

Yapay zekayı vatandaşlar tarafından yanlış kullanılmaya başlandı iddiaları ortalığı karıştırdı. Eskiler hastalıklara karşı "koca karı" tabiri denilen yanlış bilgi içeren konular üzerinden ilerlemesi gibi günümüzde de yapay zeka bu minvalde kullanıldı. Dijital platformlarda bazı vatandaşların uzmanlardan bire bir tedavi görmek yerine  yapay zekaya sorarak hastalıklarının tedavisini evde yaptıklarına dair konuşmaların geçmesi paniğe neden oldu. En çok sorulan soru ise "neden sürekli başım ağrıyor?" sorusu oldu. Yapay zekanın bilgi hazinesinde sahip olduğu bilgiler doğrultusunda cevap vermesi yanlış teşhislerin sayısını artırdı. Bu da gelecek teknolojisi olarak görülen yapay zekanın şimdiden yanlış kullanıldığına dair gerçekliği ortaya çıkardı. 

Yapay Zeka bilgi kirliliğini mi artırdı? "Neden sürekli başım dönüyor?" Hastalık teşhisinde yeni devir - 2. Resim

HASTALIKLARIN TEŞHİSİNDE YENİ DEVİR

Geçtiğimiz yılın son günlerinde yapay zeka üzerinden hastalıkların daha hızlı tespiti yapıldığına dair ABD'li bilim insanlarından bir makale açıklama gelmişti. Ancak bu teşhis bir uzmanın yapay zekayı kullanarak yapmasının önemli olduğunun altı çizildi. Özellikle MRI (manyetik rezonans görüntüleme) ve CT teşhislerinde etkili olacağına dair öngörüler mevcut. Bununla beraber lezyon, anevrizma ve tümör tedavisinde hızlı bir dönüş sağlayacağı düşünülen yapay zekanın birebir hastalık teşhisinde etkinliğinin olmadığı da ayrıca açıklandı. 

Yapay Zeka bilgi kirliliğini mi artırdı? "Neden sürekli başım dönüyor?" Hastalık teşhisinde yeni devir - 3. Resim

YAPAY ZEKA HASTALIĞI TEDAVİ ETMİYOR!

Uzmanlar yapay zekanın hastalığı tedavi etmediği yapay zekaya sorulan soru ardından alınan yanıtla tedavi yapılmasının riskli olduğunun altını çizdi. İlerleyen zamanlarda yapay zeka kapsamlı üretilecek olan makinelerin deri hastalıklarında daha etkin olacağı konuşuldu. Fakat bir kez daha uzmanlar, teşhis için vatandaşların yapay zekanın kullanılmasının doğru olmadığını hastalıklara geç teşhise neden olacağını hatırlattı. 

Kaynak: TgrtHaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...