Tgrt Haber
19 Haziran 2014 11:12

Yaz aylarında cildimizi korumanın 3 altın kuralı, 3 altın formülü

Latencee kozmetik ürün danışmanı güzellik ve cilt bakım uzmanı Cemile Gülsüm Kayacı güneş ışınlarının daha dik geldiği yaz aylarında ciltte oluşan bozulmalardan korunmanın şart olduğunu söyledi.

Yaz aylarında cildimizi korumanın 3 altın kuralı, 3 altın formülü

Cemile Gülsüm Kayacı özellikle yaz aylarında  cilt lekelerinin, çillenmelerin arttığı bir mevsim olmasından dolayı bu lekelerin oluşumundan korunmak ayrıca güneşin UV ışınları en çok deri ve göz dokusunu etkilemektedir. Vücuttaki kollajen proteini azaltırken ve cildi daha ince güçsüzleştirir bu durum neticesinde  pürüzlü ve kırışıklıklarla dolu bir cildimiz olur.  Aşırı güneş ışığında sadece birkaç dakika kalmak bile kollajen üretimini zarara uğratmaktadır
Bu noktada ilk etapta günde birkaç kez güneş korucu kremlerden yararlanmalıyız ancak bu kremlerin +50 SPF UVA UVAB olmasına özen göstermeliyiz.İkinci olarak cildimizin günlük olarak temizliğini ve bakımını aksatmamalıyız. Sabah ve akşam cildimize uygun bir temizleyiciyle temizlemeli ki bu noktada asla ve asla kimyasal ürünler değil doğal ürünleri tercih etmeliyiz. Bir günlük cilt bakımını özetleyecek olursak. Cildimizi doğru bir temizleyici ürünle temizledikten sonra cildimizin PH değerini dengeleyecek bir tonik uygularız. Ardından gündüz kremi yine güneş koruyucu bir krem olmasına dikkat edelim bu noktada şunu belirtmekte fayda var. Güneş kremini yaz aylarında günde iki ila üç kez cildimize sürmeliyiz. Akşam olduğunda yine cildimizi temizleyip gece cildimize bakım yapacak bir krem sürüp öyle yatalım. Uykuda cilt bakımının olmazsa olmazlarındandır.
Cilt için su ve kaliteli bir uyku an doğal bakım ürünleridir. Alkali sular yani içtiğimiz suya damlatacağımız birkaç damla limon yada bir çay kaşığı karbonat hücre yapımız korumaya ve yenilemeye yardımcı olacaktır. Hani kararmasını istemediğimiz patates ve patlıcan gibi sebzeleri nasıl limonlu suya yatırıyorsak aynı öyle bir durumda hücrelerimiz için geçerlidir.
Üçüncü olarak cilt maskelerini haftada iki, üç kez yapmak yine genç ve sağlıklı bir cildin altın anahtarıdır.Cildini yenilemek isteyenler için Üç ayrı cilt yapısına üç ayrı formül önerisi yapacak olursak.
1. Formülümüz olgun ciltler için olsun
Göz ve yüzdeki kırışıklıklar için
1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı zeytinyağını iyice karıştırdıktan sonra yüzümüze sürelim 30 dk. bekletelim haftada 3 kez yapıldığında daha ekili olur.
2. Formül limon peelingi yağlı cilt için
2 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı yulaf unu ve 6 yemek kaşığı dolusu buğday  kepeği  iyice karıştırılıp ve biraz su eklenerek esnek bir lapa haline getirilir 2 - 3 dakika yüze masaj yapılarak uygulanır sonra ılık suyla yıkanır.
3. Formülümüz kuru ciltler için olsun
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı krema
1 tatlı kaşığı zeytin yağı (sızma)
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu hepsini karıştırıp boza kıvamına getirelim.
Sonra temiz olan cildimize uygulayalım. 15 dk. beklettikten sonra ılık suyla yıkayalım.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...