Tgrt Haber
09 Mart 2024 13:54 - Güncelleme : 09 Mart 2024 13:54

Yeni iPad'lerde kamera değişiyor: Tasarım ortaya çıktı

Apple'ın yeni iPad Air ve OLED iPad Pro modellerine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Buna göre, kullanıcıların şikayet ettiği ve görüntülü görüşme yaparken kameranın yatay modda kullanılmasını engelleyen bir sorun yeni tasarımla çözülecek.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
Yeni iPad'lerde kamera değişiyor: Tasarım ortaya çıktı

Apple'ın yakında piyasaya sürüleceği söylenen yeniden tasarlanmış iPad Air ve OLED iPad Pro modelleri, cihazın yan tarafında yatay konumda dik duracak şekilde konumlandırılmış bir ön kamerayla gelebilir.

Şu anda, Apple'ın hem iPad Air hem de iPad Pro modellerinde FaceTime kamerası üst kısımda bulunuyor ve bu tasarım, yatay modda bir "FaceTime" görüşmesi yaparken kameranın merkezin dışında kalmasına neden oluyordu.

Sorunu fark eden Apple, 10. nesil ‌iPad‌'de ön kamerayı cihazın yan tarafına yerleştirerek portre modu yerine yatay modda görüşmeler yapılabilmesini sağlamıştı. Şirketin bu değişikliği gelecekteki iPad'lerde de yapmayı planladığı bildirildi.

YENİ İPAD'LER DE YATAY KAMERAYLA GELECEK

Ocak ayında yeni iOS 17.4 sürümünün kod satırlarında, bir sonraki iPad Pro modelinin FaceTime kamerası için benzer bir tasarımın benimseneceğini gösteren detaylar ortaya çıkmıştı. Kodda şu ifadeler yer alıyordu:

"'Face ID' kurulumu sırasında, iPad'in yatay konumda olması ve kameranın ekranın üst kısmında olması gerekir."

Şimdi ise ünlü sızıntı kaynağı Instant Digital Çin sosyal platformu Weibo'da yaptığı paylaşımda, bu değişikliğin iPad Air'in hem 10,9 hem de 12,9 inç boyutlarındaki yeni versiyonuna da geleceğini iddia etti.

APPLE PENCİL DE GÜNCELLENİYOR

Apple'ın yeni ‌iPad‌ modellerinde yatay ‌FaceTime‌ kameraya geçişi nasıl başaracağı belirsiz çünkü ikinci nesil Apple Pencil, aynı tarafta endüktif bir manyetik şarj cihazı kullanarak hem ‌iPad Air‌ hem de ‌iPad Pro‌'ya bağlanıyor.

Ancak Apple'ın güncellenmiş iPad'lerin yanı sıra yeni bir Apple Pencil modelini de piyasaya süreceği sürerek bu sorunu ortadan kaldıracağı belirtiliyor.

Hem yeni ‌iPad Air‌ hem de ‌OLED ‌iPad‌ Pro‌ modellerinin bu ay içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...