Tgrt Haber
23 May 2021 09:49

Yerli koronavirüs aşısında büyük başarı

Türkiye'nin ürettiği yerli koronavirüs aşısında faz-2 çalışmalarına dair sonuçlar gelmeye başladı. Buna göre, yerli aşı uygulanan kişilerin tamamında antikor oluştuğu gözlemlendi.

Yerli koronavirüs aşısında büyük başarı
yerli aşı,koronavirüs,kovid 19,sağlık,faz 2,antikor

Korona virüsle mücadelede Çin, Almanya-ABD ortaklığı ve Rusya yapımı olan aşıları kullanan Türkiye, yerli aşı için de çalışmalarını sürdürüyor.

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi'nde yürütülen yerli aşı çalışmalarından sevindiren haberler geliyor.

YÜZDE 100 ANTİKOR OLUŞTU

250 kişi yerli aşı için gönüllü olmuştu. Yaklaşık 2 aylık sürecin ardından ortaya çıkan faz-2 raporundaki verilere göre, yerli aşı yüzde 100 antikor oluşumu sağlıyor.

Aşı olan gönüllülerin tamamında antikora rastlanması, salgına karşı mücadelede umut verdi.

GÖZLER FAZ-3 ÇALIŞMALARINDA

Faz-2 raporundaki sonuçlardan gelen olumlu haberin ardında şimdi gözler mayıs ayı sonunda başlayacak olan Faz-3 evresinde. Çünkü yerli aşının ne derece etkili olduğu bu evrede netlik kazanacak. 

Faz-3 çalışmalarının yaklaşık 10 bin kişiye yapılması planlanıyor. Uluslararası düzeyde yapılacak faz-3 çalışmalarında olumlu sonuçlar oluşursa Dünya Sağlık Örgütü'ne acil kullanım onayı için başlanacak ve seri üretim için kollar sıvanacak.

3. DOZ İÇİN YERLİ AŞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Sağlık Bakanlığı, Sinovac aşısı yaptıran kişilerde aşının koruyuculuğunu artırmak için 3'üncü doz olarak yerli aşının vurulmasını planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...