Tgrt Haber

Yüzünüzdeki Yaşlanma Etkilerine Ameliyatsız Yüz Germe İle Savaş Açın

15 Aralık 2022 12:56 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 13:57
Yüzünüzdeki Yaşlanma Etkilerine Ameliyatsız Yüz Germe İle Savaş Açın
leyla arvas,estetik,yüz germe

Kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen herkes yılların yüzüne getirdiği yaşlanmanın negatif etkilerinden mutsuz olmaktadır.

Yüz germe ameliyatları sayesinde hastanın yüz görünümü yaklaşık 10 yaş genç olacak hale getirilebilirken, bazı hastalar genel anestezi almaktan ve ameliyat olmaktan korkmaktadırlar. İşte yılların yüze getirdiği sarkma, deformasyon ve kırışıklık gibi negatif etkilerinden kişiyi ameliyat olmadan kurtaran, daha genç ve daha canlı bir yüz görünümü vaat eden işlemlere ameliyatsız yüz germe işlemleri denmektedir. Peki bu ameliyatsız yüz germe işlemleri nelerdir? Uygulamaları ve etkileri nasıldır? Bunlar ve daha pek çok soruyu Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanları sizler için yanıtladı.

Ameliyatsız yüz germe işlemleri nelerdir?

Ameliyatsız yüz germe işlemlerinin başında Thermage CPt ve Ulthera gelmektedir. Her iki işlem de tek bir seans uygulanan ve cilt altına enerji göndererek cilt altı dokudaki kolajen üretimini destekleyen, bu sayede de daha sıkı ve elastikiyeti artmış bir cilt sunan işlemlerdir. Cildin yüzeyine herhangi bir hasar vermezler. Yalnızca cildin derin katmanlarına etki ederek cilt kalitesini ve görünümünü iyileştirmeyi hedeflerler. Birbirlerinden farkı ise Thermage CPt radyo frekans dalgaları ile etki mekanizmasını aktive ederken, Ulthera ise ses dalgaları sayesinde cildin sıkılaşmasını sağlar. Uygulamaların nihai sonuçlarını görmek için ise 3-5 ay arasında bir süre gerekmektedir. Bu süre içerisinde cilt altındaki kolajen üretimi artıp ciltte sıkılaşma ve kırışıklıklarda azalma görülmektedir. Ameliyatsız yüz germe uygulaması yaptırmak isteyen hastalara hangi işlemin uygulanacağına hastanın cilt yapısına, elastikiyetine, cilt altı dokusuna, sarkma ve deformasyon miktarına göre konsültasyon muayenesi sonrasında estetik ve plastik cerrah karar vermektedir.

Thermage CPT nedir?

Tek seans uygulanmasıyla bile yıllarca etki edecek bir mekanizmayı canlandırmaya yarayan ameliyatsız yüz germe işlemi olan Thermage CPT, radyo frekans dalgaları aracılığıyla cilt altı dokusunda kolajen üretimini destekler. Bu sayede göz çevresi ve kaz ayağı kırışıklıklarından, ağız kenarındaki sarkma ve ince çizgilere kadar yaşlanmanın pek çok negatif etkisine karşı çözüm sunmaktadır. Hastalar, her mevsim rahatlıkla yapılabilen bu uygulama sayesinde yüzlerindeki sarkma, deformasyon ve kırışıklıklardan çok kısa bir süre içerisinde kurtulurken, uygulamanın üzerinden 4-6 ay geçmesiyle beraber hayalini kurdukları pürüzsüz, canlı ve gergin cilt görünümüne kavuşmaktadırlar.

Thermage CPT uygulaması nasıl yapılır?

FDA onaylı Thermage CPT uygulaması, özel başlığı ile deri altına yaklaşık olarak 45-60 dakika arası bir süre boyunca radyo frekans enerjileri gönderilerek yapılmaktadır. Bu gönderilen radyo frekans dalgaları aracılığıyla seans bitiminden itibaren cildin alt katmanlarında kolajen üretimi başlatılmış olur. Özel başlığı sayesinde göz kapağı, göz çevresi ve yüz bölgesi gibi vücudun en hassas noktalarından, karın, kol ve popo gibi bölgelerine kadar birçok bölgeye uygulama yapılabilmesine imkan sunmaktadır. 
Uygulama esnasında hastalar hafif bir ağrı ya da acı hissedebilirler. Ancak bu hafif ağrı hissi uygulamanın etki ettiğinin bir göstergesidir ve anestezi uygulanmasına gerek olacak seviyede bir ağrı değildir. İşlem bittiği andan itibaren ise herhangi bir ağrı ya da acı hissi kalmamaktadır.

Thermage CPT uygulamasının etkileri kalıcı mıdır?

Cerrahi olmayan Thermage CPT yüz germe işlemi sayesinde iz ve iyileşme süreci yaşanmadan hastaların yüzünde genç ve canlı bir görünüm sağlanmaktadır. Cilt altı dokusuna gönderilen RF dalgaları sayesinde kolajen üretiminin teşvik edilmeye başlanmasıyla beraber uygulamanın ardından ilk 3 ay içerisinde fark edilir seviyede ciltteki kırışıklıklarda açılma, cilt elastikiyetinde artış, yüzdeki sarkık ve deforme olmuş görünümün azalması ve yüz derisinde yukarıya doğru toparlanma olmaktadır. Hastanın genetik faktörlerine, yaşam şekline, uyku düzenine, sigara ve alkol tüketim alışkanlığına ve daha pek çok unsura bağlı olarak kişiden kişiye değişmekle beraber Thermage uygulamasının etkileri yaklaşık olarak 2-4 sene arasında devam etmektedir.

Ulthera nedir?

Ulthera, cerrahi bir işlem olmadan hastanın yüz bölgesinde gençleşme ve dinamik bir görünüm sağlayan yüz germe işlemlerinden bir diğeridir. Yüz askılama uygulaması olarak da bilinmektedir. Hastayı mutsuz eden kırışıklık ve sarkmaları giderirken, özel başlığı sayesinde konforlu ve tahrişsiz bir uygulama deneyimi sunar. Seans esnasında mikro odaklı ultrason dalgaları hassas ısı ayarlamasıyla beraber cilt altı dokusunu uyararak kolajen üretimini ve vücudun kendini onarma sürecini başlatır. Bu sayede deri altında onarım gerçekleştikçe, lifting etkisi yapılmış canlı yüz görünümü ortaya çıkar.

Ulthera uygulaması nasıl yapılır?

Uygulama esnasında Ulthera başlığı hafifçe cilde değdirilir. Bu sayede cildin alt katmanları incelenir. Ardından cihaz başlığı ile cildin 3 mm ve 4,5 mm altına odaklanan termal hasarlar kontrollü bir şekilde oluşturulur. Cilt altına mikro hasarlar verilmesi sonucunda vücut kendini yenileme mekanizmasını aktive eder ve kolajen üretimini arttırır. Bu mikro hasarlar verilirken cilt yüzeyinde herhangi bir hasara ya da tahrişe sebep olmaz. Zaman içerisinde ciltte sıkılaşma ve yüzdeki lifting etkisi ortaya çıkmaktadır. 
Hastalar uygulama esnasında tıpkı Thermage CPT uygulamasında olduğu gibi kolaylıkla tolere edilebilecek düzeyde hafif bir ağrı ya da acı hissedebilirler. Ancak uygulama biter bitmez bu rahatsızlık hissi sona ermektedir.

Yüzünüzdeki Yaşlanma Etkilerine Ameliyatsız Yüz Germe İle Savaş Açın

Ulthera uygulamasının etkileri kalıcı mıdır?

Uygulamanın ardından cildin yenilenme süreci hemen başlamaktadır. Maksimum fayda ise uygulamanın üzerinden 3 ay geçmesiyle beraber ortaya çıkar. İşlemin yüz bölgesinde sağladığı gergin ve canlı görünüm ise yaklaşık 6-12 ay kadar bir süre boyunca devam eder. Etkilerinin geçmesiyle beraber işlemin tekrarında herhangi bir sakınca yoktur.

Ameliyatsız yüz germe işlemleri ile yüz germe ameliyatı arasındaki fark nedir?

Ameliyatsız yüz germe işlemleri cilt altı dokusuna gönderilen enerjiler aracılığıyla kolajen üretimini ve dolaylı olarak da ciltte gençleşme etkisini sağlamaktadırlar. Cerrahi bir uygulama ve anestezi gerektirmeyen bu işlemlerin etkileri ise kısa sürelidir. Yüz germe ameliyatları ise genel anestezi altında yapılan ve kişiyi yaklaşık 10 yaş kadar genç gösterebilen, etkilerinin ise çok daha uzun süreli olduğu ameliyatlardır. Yüz germe ameliyatları esnasında yüzün çeşitli bölgelerinde minik kesiler açılıp bu kesiler aracılığıyla ciltte germe ve deri fazlalığının toparlanması sağlanırken, ameliyatsız yüz germe işlemlerinde herhangi bir kesi, dikiş ve dolayısıyla da iz olmamaktadır. Tüm bunlara ek olarak etki mekanizmaları, iyileşme süreçleri ve kalıcılıkları farklı olan bu yöntemlerin fiyatları da birbirlerinden farklıdır. Ameliyatsız yüz germe işlemleri, yüz germe ameliyatlarına nazaran çok daha ulaşılabilirlerdir.

Ameliyatsız yüz germe uygulamalarının fiyatları nedir?

Ameliyatsız yüz germe uygulamaları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda yapılacak olan işleme, uygulama bölgesine, hastanın ihtiyacına ve doktorun tecrübesine göre işlemlerin fiyatları da değişmektedir. Yüzündeki sarkıklık ve deformasyondan rahatsız olan; ancak cerrahi bir işlem olan yüz germe ameliyatına alternatif olarak daha kısa sürede uygulanıp uzun iyileşme süreçleri yaşamadan istediği gergin ve canlı yüz görünümüne kavuşmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Kaynak: https://www.quartzclinique.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...