Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
18 Aralık 2017 - 05:15

Ağızdaki yaralar için tedavi nasıl olur, Aft nasıl geçer? | Ağız yarası tedavisi

Halk arasında aft olarak bilinen ağız yarası zaman zaman çok acılı olabilir. Peki nedir bu aft? Ağız yarası tedavisi nasıl olur? 1-2 milim derinliğindeki yaralar çok acı verici olabilir. Ağızdaki beyaz yaraların birden çok tedavisi mevcut. Ağız yarası tedavisi ve ağız yarası neden olur sorusunun cevaplarını sizler için derledik
Sağlık - Sağlık
17 Aralık 2017 - 23:53

Diş sıkma nedir? Diş sıkma sebepleri ve nedenleri nelerdir?

Diş sıkmak ağız yapısını bozuyor. Peki, diş sıkma nedir? Kimler dişini sıkar? Diş sıkmanın sebepleri nelerdir? Diş sıkma tedavi edilebilir mi? Diş sıkma tedavisinde ne kullanılıyor?
Sağlık - Sağlık
17 Aralık 2017 - 23:49

Gazlı bebekler ilerde migren hastası olmaya aday!

"Migren, okul öncesi ve okul çağı çocuklarında da görülebilir. Ailesinde migren olan ve bebekliklerinde gazlı olan bebeklerde bu olasılık artıyor"
Sağlık - Sağlık
17 Aralık 2017 - 21:38

Kalp krizi hangi belirtilerle sinyal veriyor? | Kalp krizi riski kimlerde fazla?

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar 57 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Uzmanlara göre, 40 yaş üzerindeki erkekler riskli grupta. Sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile geçmişi riski artırıyor. Bazen belirtiler başka hastalıklarla da karıştırılabiliyor. Kalp krizinin belirtileri nelerdir ve kalp krizi geçirildiğinde neler yapmak gerekir? Kalp krizi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler haberimizde...
Sağlık - Sağlık
17 Aralık 2017 - 19:34

Çocuklarda el- ayak-ağız hastalığına dikkat

El, ayak ve ağız hastalığı özellikle 5 yaş altı çocuklarda görülen oldukça bulaşıcı bir viral hastalık. Nadiren daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde görülebilir.
Sağlık - Sağlık
17 Aralık 2017 - 12:21

Migren ağrılarına elle tedavi

İş ve özel hayattan zaman, enerji ve keyif çalan migren ağrılarının kadınlarda görülme sıklığının daha fazla olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, bu ağrılardan kurtulmanın ise elle tedavi ile mümkün olduğunu söyledi.
Sağlık - Sağlık
17 Aralık 2017 - 11:02

Telefonlar kas sıkıntılarına davetiye çıkarıyor

Uzmanlar, telefonların her an elimizde olmasının ellerin kullanım kapasitesini zorladığını söyledi.
Sağlık - Sağlık
16 Aralık 2017 - 20:55

Sağlıklı beslenen çocuk daha mutlu oluyor

Sağlıklı beslenmenin, kiloları ne olursa olsun çocuklarda kendilerine daha çok saygı duymaları, daha az duygusal ve akran sorunları yaşamalarıyla bağlantılı olduğu keşfedildi.
Sağlık - Sağlık
16 Aralık 2017 - 20:49

Ameliyat ettiği hastalarının ciğerlerine imzasını atmış

İngiliz cerrah Simon Bramhall, adının baş harflerini ameliyat ettiği hastalarının karaciğerlerine yazdığını kabul etti.
Sağlık - Sağlık
15 Aralık 2017 - 22:50

Beyin damar hastalıkları önlenebilir hale geldi

​Nöroloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Akkaya, “Son 10-15 yıldır dünyada pıhtı eritici tedavi beyin damar hastalıkları içinde kullanılmaya başlandı. Bu tedavi yöntemlerinin acil pratiklerine girmesi ile de kalıcı hasarlara yol açan bu durum önlenebilir hale geldi” dedi.
Sağlık - Sağlık
15 Aralık 2017 - 21:34

Beyin damar hastalıkları önlenebilir hale geldi

Nöroloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Akkaya, “Son 10-15 yıldır dünyada pıhtı eritici tedavi beyin damar hastalıkları içinde kullanılmaya başlandı. Bu tedavi yöntemlerinin acil pratiklerine girmesi ile de kalıcı hasarlara yol açan bu durum önlenebilir hale geldi” dedi.
Sağlık - Sağlık
15 Aralık 2017 - 19:39

Arılardan gelen şifa Apiterapi Beykoz’da uluslararası kongrede masaya yatırılıyor

İstanbul’un kestane balı üretim merkezi Beykoz 1’inci Ulusal Apiterapi Kongresi ve Türkiye-Ukrayna Apiterapi Zirvesi’ne (16-17 Aralık) ev sahipliği yapacak.
Sağlık - Sağlık
13 Aralık 2017 - 20:39

Kabızlık neden olur? | Kabızlık nasıl geçer? (KABIZLIĞA NE İYİ GELİR)

Kabızlık sorununu zaman zaman herkes yaşamaktadır. Bazı insanlar da sürekli kabızlık yaşamaktadır. Hem psikolojik hem de sağlık açısından rahat olamamaktadırlar. Peki Kabızlık neden olur? Kabızlığa ne iyi gelir? sorularının cevabını haberimizden kolayca bulabilirsiniz. Ne yesem ne ilaç içsem düzelmiyor diyorsanız Kabızlık nasıl geçer? diye buradan öğrenebilirsiniz.
Sağlık - Sağlık
13 Aralık 2017 - 16:10

Prof. Dr. Teslime Atlı: Yaşlı grubu çok yanlış besleniyor

Akademik Geriatri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Teslime Atlı, "Türkiye'nin her yerinde yaşlı grubu çok yanlış besleniyor." dedi.
Sağlık - Sağlık
13 Aralık 2017 - 16:05

İnmede kritik eşik ilk 3 saat

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Can, "İnmede ne kadar hızlı davranırsak o kadar kar elde edebiliyoruz. Tıbbi bilgiler, makaleler, inmede 3 saate kadar damar açıldığında çok başarılı olunduğunu gösteriyor." dedi.
Sağlık - Sağlık
13 Aralık 2017 - 10:35

5 yıldır yastığını değiştirmeyen kadının başına bakın ne geldi?

Çin'de, 5 yıldır yastık kılıfını değiştirmeyen bir kadının gözlerinde mayt adı verilen yüzlerce canlı tespit edildi.
Sağlık - Sağlık
13 Aralık 2017 - 05:12

Migrene ne iyi gelir? | Migren ağrısı nasıl geçer? (Migren nedir)

Şiddetli migren ağrısına ne iyi gelir sorusu migren hastalarının cevabını aradığı sorulardan. Migren ağrısı zaman zaman hastaları zor durumda bıraksa da ağrıyı hafifletmenin yolları mevcut. Peki migren nedir, migren nedenleri nelerdir, migren ağrısı nasıl geçer? İşte bu gibi migren ağrısı sorularının cevaplarını sizler için derledik.
Sağlık - Sağlık
12 Aralık 2017 - 20:14

Yemen'deki difteri salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'de difteri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 34'e yükseldiğini bildirdi.
Sağlık - Sağlık
12 Aralık 2017 - 13:27

Hava değişikliği vatandaşları hasta etti

Yurtta etkili olan hava değişikliği vatandaşları hasta ediyor. Grip salgınları nedeniyle hastanelerin acil servisleri doldu taştı.
Sağlık - Sağlık
11 Aralık 2017 - 18:11

Reflü hastalığı kimlerde görülür? | Reflünün belirtileri, tanısı ve tedavisi

Reflü hastalığı kimlerde ve hangi durumlarda görülür? Reflü hastalığı bazı durumlarda ciddiye alınması gereken ve takip edilmesi gereken bir hastalıktır.Reflü, toplumdaki sıklığı tespit edilememekle birlikte haftada 1 kez reflü sorunu yaşayan kişiler üzerinden değerlendirildiğinde, toplumun yaklaşık %20’sinde görülen bir sağlık problemidir. Avrupa’da görülme sıklığı %5-27 arasında değişmektedir. Reflü oluşumunda, erkek ve kadın arasında belirgin bir farklılık da bulunmamaktadır. Reflünün belirtileri, tanısı ve tedavisi nasıldır? Reflü hastalığı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
Başa Dön Sona Git