Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
05 Ekim 2017 - 14:13

'10 reçetenin en az üçünde antibiyotik var'

KLİMİK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergönül, 10 reçetenin en az üçünde antibiyotik yer aldığının bilindiğini belirterek, "Bu yoğun tüketimin sonucu olarak da direnç oranlarımız oldukça yüksek." dedi.
Sağlık - Sağlık
04 Ekim 2017 - 14:47

Katran sabunu nedir? Cilde ve saça faydaları nelerdir?

Ardıç katran sabunu ve ardıç sabunu olarak da bilinen katranlı sabun, ardıç ağacından çıkarılan ardıç katranı yağı kullanılarak hazırlanır.
Sağlık - Sağlık
03 Ekim 2017 - 15:20

Mide rahatsızlıklarında kullanılan 15 ilaç geri çekildi

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca, mide rahatsızlıklarında kullanılan "domperidon" etkin maddeli 15 ilaç geri çekildi.
Sağlık - Sağlık
30 Eylül 2017 - 20:21

Yemen'de korkulan oldu! Sayı her geçen gün artıyor

Yemen'de nisan ayından bu yana kolera salgını nedeniyle 2 bin 127 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Sağlık - Sağlık
29 Eylül 2017 - 12:14

Akıllı ilaçlar meme kanseri tedavisinde başarı sağlıyor

Tıbbi Onkoloji Bölümü uzmanı Doç. Dr. M. Ali Kaplan, meme kanserinin tedavisinde uygulanan akıllı ilaçların, tedavide başarı sağladığını söyledi.
Sağlık - Sağlık
26 Eylül 2017 - 15:50

Stand Up'lı Eczacılık Günü kutlaması

Tüm dünyada ve ülkemizde bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Dünya Eczacılık Günü, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde stand up gösterisiyle kutlandı.
Sağlık - Sağlık
26 Eylül 2017 - 15:01

Deneyimli Odyologların rolü önem kazanıyor

İAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü usta öğretici Mehmet Can, işitme ve denge bozukluklarının önceden tespit edilmesi, tanısının konması ve sonrasında tedavisi konusunda nitelikli odyoloji uzmanlarının önemli bir role sahip olduğuna dikkat çekiyor.
Sağlık - Sağlık
26 Eylül 2017 - 14:51

Mustafa Seyfi bebeğe çare bulunamıyor

Isparta'da yaşayan Yaşar ve Gökhan Gökdoğan çiftinin 4 aylık bebekleri Mustafa Seyfi'nin hastalığına net bir teşhis konulamıyor. Hastane hastane dolaşan ve bebeklerine şifa arayan aile, yetkililerden seslerini duymalarını istedi. Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan anne, aynı durumu yaşayan ailelerin kendilerine ulaşmalarını bekliyor.
Sağlık - Sağlık
26 Eylül 2017 - 14:45

İşitmeden konuşmadan tedavi oldular

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü engelli bireylere sunmuş olduğu sağlık hizmetleri arasında yer alan “Sağlıkta Sessizlerin Sesi Oluyoruz” projesi ile işitme ve konuşma engelli vatandaşlar doktorlarla rahat bir şekilde anlaşabiliyorlar.
Sağlık - Sağlık
26 Eylül 2017 - 10:16

Aşırı su içtiği için ölüyordu

Böbreklerinin iyileşeceğini düşünerek aşırı su tüketen Özcan Gümrük, 4 Ağustos’tan yoğun bakıma kaldırıldığı 15 Ağustos’a kadar sıfır tuzla, günde ortalama 4 litre su içti.
Sağlık - Sağlık
26 Eylül 2017 - 10:03

Doğum kontrol hapları anne sütünü etkiliyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Müzeyyen Uyanık, doğum kontrol haplarının anne sütünün miktarını azaltabileceği için emzirme döneminde alınmasının uygun olmadığını söyledi.
Sağlık - Sağlık
25 Eylül 2017 - 10:44

Çocuklarda televizyon izleme alışkanlığına dikkat

Televizyonun çocuklar için ilgi çekici olduğunu belirten Uzman Psikolog Merve Demir, çocuklarda televizyon izleme alışkanlığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık - Sağlık
25 Eylül 2017 - 10:43

Antibiyotikler ile ilgili korkutan ekonomik senaryo

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, en ufak bir üst solunum yolu enfeksiyonunda antibiyotiğe kolayca ulaşılması, Türkiye’deki antibiyotik direncinin artarak devam etmesi durumunda 2050’ye kadar olan süreçte iyi senaryoyla 220 milyar ekonomik kayıp yaşanma riskinin bulunduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, “Antibiyotikler sadece hekimler tarafından önerildiğinde, önerilen doz ve sürede kullanılmalıdır” dedi.
Sağlık - Sağlık
25 Eylül 2017 - 10:07

İnatçı böbrek taşlarından korunmak için bol su tüketin

Acıbadem Adana Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Soyupak, böbrek taşlarının ortaya çıkmasında yaşanılan coğrafyadan beslenme alışkanlıklarına kadar pek çok faktörün rol oynadığı belirterek, önlem alınmadığında ağrıdan daha ciddi sorunlara yol açabilen taşların oluşumunda riski azaltmak hatta ortadan kaldırmak için sıvı tüketiminin önemli olduğunu ifade etti.
Sağlık - Sağlık
21 Eylül 2017 - 16:16

Anoreksiya kimlerde görülür? Anoreksiya hastalığı nedir? | Belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

Ünlü şarkıcı İrem Derici'nin yoğun bakıma kaldırılmasının ardında herkes hastalıkla ilgili merak ettiği soruların cevabını arıyor. Anoreksiya kimlerde görülür? Anoreksiya hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? İşte hastalıkla ilgili tüm detaylar haberimizde.
Sağlık - Sağlık
21 Eylül 2017 - 14:43

Ekonomi Bakanlığından sağlık turizmine destek

Türkiye için sağlık turizmi potansiyeli arz eden 50 ülkeden gelen 250 kişilik heyet, konuya ilişkin bilgilendirilecek ve tesis ziyareti gerçekleştirecek.
Sağlık - Sağlık
21 Eylül 2017 - 11:00

Çad'da kolera salgını: 100'den fazla ölü var

Çad Sağlık Bakanlığı, ülkenin doğusunu etkileyen salgında ölü sayısının arttığını duyurdu.
Sağlık - Sağlık
20 Eylül 2017 - 18:29

Çocuklarda göz sağlığı

Çocuklarda sık rastlanan göz hastalıkları ile ilgili aileleri uyaran Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Serdar Kuruca, okul öncesi göz muayenesi taramasında çocukların yüzde 22’sinde miyopi, yüzde 10’unda hipermetropi, yüzde 11’inde ise astigmat belirlendiğini söyledi.
Sağlık - Sağlık
18 Eylül 2017 - 12:48

Devletten kronik hastalara ‘elektrik faturası’ müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dar gelirli, kronik hastalığa sahip makineye bağlı yaşayan vatandaşlar için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Cihaza bağımlı yaşayan kalp, akciğer, böbrek, diyaliz ve diğer tüm makineye bağlı hastaların elektrik faturalarını devlet ödeyecek.
Sağlık - Sağlık
14 Eylül 2017 - 23:01

Halayda gurur kalp krizine neden oluyor!

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cegerğun Polat, halay sırasında kalp krizi geçirilmesinin yabancı olunan bir konu olmadığını söyledi.
Başa Dön Sona Git