Tgrt Haber
 - "Ramazan kilo verme ayı değildir"
07 Mart 2024 - 17:04

Uzman diyetisyenden tabuları yıkan açıklama: Ramazan kilo verme ayı değildir

Ramazan ayı zayıflamak isteyenler için aslında muhteşem bir zaman dilimi... Fakat kimileri Ramazan ayından 10 kilo verdiğini iddia ederken kimileri bir o kadar aldığını söylüyor. Peki Ramazan ayında zayıflamak gerçekten mümkün mü? Zayıflamak için neler yapılmalıdır? Uzman Diyetisyen Bahattin Arslan Ramazan ayında kilo vermenin sırlarını tgrthaber.com.tr'ye açıkladı.
Sağlık - Sağlık
07 Mart 2024 - 11:54

Sivas’ta bir ilk, o yöntemle sağlığına kavuştu

Sivas’ta ilk kez uygulanan kapalı Bypass yöntemiyle bir hasta sağlığına kavuştu. Kapalı Bypass yöntemi hakkında uzmanı açıklamalarda bulundu.
 - Ünlü ton balığından cıva çıktı
07 Mart 2024 - 10:03

Öldürmüyor ama süründürüyor! Ünlü ton balığından öyle bir şey çıktı ki... Toplama emri verildi

Almanya merkezli üretici ürettikleri ton balıklarından çıkan cıva nedeniyle tüm marketlerde satışa sunulan ürünlerini geri çağırdı.
 - Avrupa elimize su dökemiyor
07 Mart 2024 - 09:17

Türkiye'nin bir yanı şişiyor bir yanı zayıf kalıyor! Avrupa elimize su dökemiyor

Obezite araştırmaları Türkiye'deki dengesiz sağlık haritasını gözler önüne serdi. Bir yanı şişen Türkiye'nin diğer yanı zayıf kaldı. Avrupa'yı solladığımız obezite listesinde bir de il sıralaması ortaya çıktı. İşte Türkiye'nin en çok yiyen ve en az yiyen şehirleri...
Sağlık - Sağlık
06 Mart 2024 - 16:15

Ramazan ayında iftar sonrası tüketilebilecek tatlıları uzman isim açıkladı

Ramazan tatlısı deyince akla gelen güllaç ve diğer geleneksel tatlılar için Uzman Diyetisyen Bahattin Arslan, tgrthaber.com.tr’ye yaptığı açıklamada tavsiyelerde bulundu.
 - Kardiyoloji uzmanından kesin yanıt!
06 Mart 2024 - 16:06

Kardiyoloji uzmanından kesin yanıt! Kalp hastaları oruç tutarken aman dikkat

Ramazan ayının gelmesiyle oruç tutmak isteyen kalp hastaları süreçte iftar ve sahurda neler yediğine dikkat etmelidir. İftarda ve sahurda yenilen gıdaların türü, ne kadar yendiği kalp sağlığına doğrudan etki eder. Doktor kontrolünde tutulan oruçta neler yenmesi ve neler yenmemesi gerektiğini uzman isim tek tek anlattı.
 - Uzmanlardan korkutan açıklama
06 Mart 2024 - 11:30

Z kuşağı için yeni 'salgın' tehlikesi! Uzmanlardan korkutan açıklama

Uzmanlar Z kuşağının yaşlandıkça tüm sağlık sistemlerini tehdit edebilecek bir "körlük salgını" riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.
Sağlık - Sağlık
05 Mart 2024 - 16:52

Sahurda ilk gün neler tüketilmeli? Uzmanından 2 haşlanmış yumurta detayı

Oruç sürecinden önceki en önemli detaylardan biri olan sahurda tüketilmesi gerekenlere dikkat edilmesi gerekir. Uzmanı Ramazan ayının en verimli öğünü olan sahurda tüketilmesi gereken besinler tek tek saydı. Peki sahurda ilk gün neler tüketilmeli? İşte detayları
Sağlık - Sağlık
05 Mart 2024 - 16:48

İftarda neler tüketilmemeli? Oruç tutarken zorlanmamak için uzman isim uyardı

Oruçluyken acıkmamak ve susamamak için iftarda tüketilmemesi gereken gıdaları Uzman Diyetisyen Bahattin Arslan anlattı. İftar yaparken yanlış gıdaların tüketimiyle yaşanabilecek sorunlara karşı bunlara dikkat...
Sağlık - Sağlık
05 Mart 2024 - 16:37

Kalp hastaları oruç tutarken nelere dikkat etmeli? İftar ve sahurda tüketilmesi gerekenler...

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Kahraman Coşansu, yaklaşan Ramazan ayı için kalp hastalarına uyarılarda bulundu. Uzman isin oruç tutan kalp hastalarının Ramazan'da nasıl beslenmesi gerektiğini paylaştı.
Sağlık - Sağlık
05 Mart 2024 - 15:52

İftardan sonra kalp hastalarının tüketmemesi gereken besinler neler?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle bereketli sofralar yerini aldı. Bu dönemde günlük alınması gereken enerji, protein ve vitamin öğün sayısının azalmasıyla değişim gösterir. Kalp hastaları uzun süren açlığın ardından iftar ve sahur arasında dengeli beslenmeye dikkat etmelidir. İftar ve sahurda tüketilen yiyecek ve içecekler gün boyu enerjinizi ve açlık durumunuzu belirler. İftardan sonra ise kalp hastalarının tüketmemesi gereken besinler arasında tuz başı çekiyor.
 - Sağlık Bakanı müjdeyi verdi
05 Mart 2024 - 12:04

Sağlık Bakanı Koca duyurdu: İŞKUR üzerinden kura ile 8 bin personel alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız." dedi.
Sağlık - Sağlık
05 Mart 2024 - 09:55

Boğaz ağrısına, kuru öksürüğe birebir! Aktarlarda kilo kilo satılıyor

Ünlü Tıbbi Biyokimya Profesörü ve bitkilerin uzmanı son dönemlerde artan boğaz ağrısını geçirecek formülü söyledi. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Hatmi Çiçeğinin boğaz ağrıları birebir olduğunu belirtti.
Sağlık - Sağlık
05 Mart 2024 - 09:22

Araştırmalar ortaya çıkardı! İşte toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kadın sağlığına etkileri

Yapılan araştırmalar toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kadınların sağlık sonuçlarını, üreme sağlığını ve ruh sağlığını etkilediğini ortaya koydu.
 - Markalar tariflerini yapay zekayla yeniledi
04 Mart 2024 - 15:13

Bilim insanları yapay zekayı ters köşe etti! 10 yıl sonra beynimizden eser kalmayacak

Yapay zeka her alanda hızla ilerlerken bilim insanlarından uyarı geldi. 10 yıl sonrası için beyinsel tüm aktivitelerin azalacağını duyurdu. Markaların yapay zeka soslarında yarıştığı bugünlerde bilim insanlarından gelen elzem uyarı korkuttu.
 - "Diyet için uygun bir yer değil"
04 Mart 2024 - 11:22

Türkiye'nin "en obez ili" belli oldu! "Diyet için uygun bir yer değil"

Kebabıyla meşhur olan Adana, Türkiye'nin en obez ili oldu. Bu gelişmenin ardından dan peş peşe spor uyarısı geldi.vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana'nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
Sağlık - Sağlık
03 Mart 2024 - 10:21

Çeşmelerde 'tavşan ateşi' paniği! Günlerce su içemediler!

Sivas'ta halkın şebeke suyundan bile daha temiz olduğunu düşünerek kullandığı çeşmelerde 'tavşan ateşi hastalığı' bakterisi tespit edilince kapatılan çeşmeler kontrol altına alındı.
 - Türk kadınları zirvede
02 Mart 2024 - 13:04

Amerikalıları solladık! Türk kadınları zirvede

Obezitede Amerika'yı solladık. Ülke içinde de kadınlar erkekleri solladı. Türkiye'de kadınlar obezite zirvesinde. Oturdukları yerden sadece yiyorlar bunun nedeni ise tedirgin etti. İşte Bilim insanlarının güncel obezite haritası...
Sağlık - Sağlık
02 Mart 2024 - 11:11

Yüksek ses müzik dinleyenler dikkat! Büyük tehlikeyle karşı karşıyasınız

Uzmanlar 1 milyar gencin yüksek sesli müzik dinleme alışkanlığı nedeniyle işitme kaybı riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
 - Bağırsaklarda çoğalıp tüm vücuda yayılıyor
02 Mart 2024 - 09:33

Dünyanın en tehlikeli mantarı! Bağırsaklarda çoğalıp tüm vücuda yayılıyor

Son yıllarda sıklıkla görülen aşırı kilo alımının altında mantar ortaya çıktı. Nadiren fark edilen bu mantar özellikle kadınların kabusu olur. Erkeklere oranla kadınlarda daha çok görülen bu mantar bağırsaklardan tüm vücuda yayılıyor. İşte candida mantarının detayları...
Başa Dön Sona Git