Tgrt Haber
02 Haziran 2023 11:02 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 12:58

Erdoğan'dan kabineye duygusal veda! İşte son toplantısının perde arkası: Kabine sil baştan

Yeni dönemin en çok merak edileni yeni kabinede kimlerin yer alacağı… Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bir araya gelen kabinenin perde arkasını Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber’de paylaştı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Recep Tayyip Erdoğan,İbrahim Kalın,Hakan Fidan,kabine

Cumhurbaşkanı seçimlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanmasının ardından en çok merak edilen konuların başında yeni kabinede kimlerden oluşacağı geldi. Bu süreçte pek çok kritik isimin bakanlık koltuğuna oturacağı kulislere yansırken, Erdoğan yeni kabineye yeni yüzlerle devam edeceği sinyali verdi. Geçtiğimiz günlerde son kez Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen kabine toplantısının perde arkasını Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber’de paylaştı. 

TEK TEK TEŞEKKÜR EDİP VEDALAŞTI 

99. kabine toplantısının detaylarını paylaşan Küçük, şunları söyledi: “Dün aldığım bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede yardımcısı Fuat Oktay ve 18 bakanı ile vedalaşmış ve yeni dönemde onların olmayacağını, yeni isimlerle yola devam edeceğini söylemiş ve 18 bakana tek tek teşekkür etmiş.  Grup başkan vekili ve genel başkan yardımcılarıyla ilgili ikilik çıkmasın diye eski bakanlardan hemen atamalarını yaptığı bilgisini aldım. Erdoğan kabineden tüm bakanlarla tek tek vedalaşmış ve size Meclis’te ihtiyacım var demiş.”  

KALIN VE FİDAN’A STRATEJİK GÖREV

Küçük, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Dışişleri Bakanı olarak görevine devam edeceği bilgisini paylaşırken “MİT Başkanı Hakan Fidan ise yeni kurulacak olan Güvenlikten Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına getirilebilir deniliyor” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...