Tgrt Haber

Iraklı Türkmenler tarafını seçti! Erdoğan'a destek çağrısı... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 May 2023 20:13 - Güncelleme : 08 May 2023 20:16
Iraklı Türkmenler tarafını seçti! Erdoğan'a destek çağrısı... 
Erdoğan,Türkmen,İran

14 Mayısta yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala dernek ve sivil toplum örgütleri de tercihlerini açıklamaya başladı. Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmen din adamları, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Cumhur İttifakı'na destek olunması çağrısında bulundu. 

14 Mayıs seçimlerine 6 gün kala siyaset sahnesinde hararetli anlar yaşanırken dernek ve kuruluşlar da desteklerini açıklamaya devam ediyor. Irak Türkmenleri Fatih Din Adamları Derneği, tarafından hazırlanan toplantıda konuşan Murat Esat Reşid, seçimlerin sonucunun sadece Türkiye için değil tüm bölge için önemli olduğunu vurgularken açık desteğini de açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dernek üyesi Reşid, İslamiyet'e inananların oy kullanma hakkının dini açıdan bir emanet olduğunu ve bu emanetin hakkettiği yere verilmesi gerektiğini vurgularken "Son 20 yılda Türkiye'ye çağ atlatan Cumhur İttifakı'na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verme çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine kullandı. 

"ERDOĞAN BARIŞIN SİMGESİ OLDU"

Son yirmi yılda Türkiye'ye huzur ve bölgeye barış getirmek için büyük fedakarlıklar yapan Erdoğan'ın yeniden seçimi kazanmasını arzuladıklarını vurgulayan Reşid, "Türkiye ve Erdoğan artık tüm İslam dünyasında barışın simgesi oldu" dedi.

Bir diğer dernek üyesi Maruf el-Hüseyni de demokrasi şöleni olarak tanımladığı seçimlerin sıradan bir olay olmadığını ve "Seçimlerin Cumhur İttifakı tarafından kazanılmasının İslam dünyası için zafer niteliği taşıyacağını" kaydetti.  

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...